sobota 27 duben 2024
Text Size

CES 2024 skončil. Je tu rozcestník článků a pár postřehů

V pátek skončil další ročník nejznámějšího a nejdůležitějšího veletrhu spotřební elektroniky. Las Vegas uklízí a bilancuje. Stejně jako já… Foto: archiv autora

Na hodnocení účasti a třeba i návštěvnosti je ještě brzo, oficiální čísla zatím nejsou, ale mám tu pár maličkosti a hlavně souhrn všeho, co bylo napsáno na digirevueTelevizním webu. Článek upozorňující na zajímavosti a finální ocenění zaměřený na oblast audia a videa vyjde na Televizním webu právě dnes (v 7:00 hod.). Tady vám nabízím rozcestník článků a něco málo postřehů k hlavním tématům.

Naprostou jedničkou, která (podle snímků i komentářů) byla vidět pomalu všude, byla umělá inteligence (UI/AI) a zajímavé bylo, kolik firem přišlo s prohlášením „AI for All“, tedy něco jako „UI/AI na všechno“. Zatímco včera a dnes jste se s UI mohli setkat především v kvalitních a dražších televizorech, zítra to bude zjevně jinak a je jen otázkou, než nám vlétne do automobilů či řízení domácnosti. Což bude pochopitelně de facto katastrofa a časem možná i de iure…

Druhým trendem, který jsem zaznamenal, byl sběr informací, ať už mu říkáme jakkoli. Objevily se krabičky, prsteny… pro komunikaci s UI a objevily se také – ve větší míře – měřiče nejrůznějších zdravotních a dalších dat, ať už opět ve formě náramku (ty už jsou tu dlouho), tak nově prstenu nebo dokonce zrcadla.

 

digirevue: ČLÁNKY K VELETRHU CES 2024

 

Televizní web: ČLÁNKY K VELETRHU CES 2024

 

Číst 577 krát Naposledy změněno neděle, 14 leden 2024 18:22

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.