sobota 27 duben 2024
Text Size

Premiérové úterý na VoD: nový Šógun je tu

AKTUALIZOVÁNO: Dnešní den má být pomalu premiérově zaslíbený. Bohužel VoD se dnes chovají jak chtějí a mají také podivné marketingové návyky. Foto: autor

AKTUALIZOVÁNO, 11:35 hod.: obsazení rolí není evidentně tak dobré, jako v původní minisérii (i Anna Sawai je jen odvarem vznosné Jóko Šimada), , překlad do češtiny (titulky) používá místo slova Japonsko „Žaponsko“ a na místo „lorda“ slovo „mistr“.

 

Nejen že dnešní on-line služby nezajímá v jaké zemi se nacházejí a obsah označují podle svého třeba, jako u nás neexistující kategorií „16+“, ale sdělí pouze datum premiéry bez času. Dnes ráno třeba na Disney+ naběhl nový Šógun, ale ještě v 8:29 hod. na HBO Max nebyl k dispozici nový Aquaman 2. Za to video služba přišla se snímkem Poslední královna…

K TÉMATU:

Poslední královna.

Nyní už HBO dvojku konečně pustilo (více o ní na Televizním webu – nové okno), Disney+ má pak u nového Šóguna (české titulky) k dispozici hned dva díly z deseti . A po necelé polovině toho prvního mohu říci, že má impozantní výpravu a jak je – zatím – také vidět i solidní reálie (boty, brnění, zbraně...), byť některé záběry (hrad v Ósace) působí poněkud vyumělkovaně.

Jisté je jedno: Cosmo Jarvis v roli anglického lodivoda bude mít zjevně co dělat, aby zastínil, nebo se alespoň přiblížil, charismatickému Chamberlainovi, který byl u nás svého času miláčkem národa.

Původní zfilmovaný „Šógun“ měl sice připitomělý název „Zajatec japonských ostrovů“, ale rozhodně to tehdy byla impozantní podívaná!

Jak to tak vypadá, nová verze na tom nebude jinak.

P. S.: po 35 minutách prvního dílu je podle mého jasně vidět, že se potvrdilo to, co jsem napsal už dříve. Cosmo Jarvis se Chamberlainovi ani zdaleka nevyrovná. Bohužel…

Číst 247 krát Naposledy změněno pondělí, 04 březen 2024 19:07

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.