čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Profi meteostanice Sencor SWS 12500 s automatickou publikací dat

Novinka dovoluje přesné zobrazení i měření dat, přístup k nim přes internet odkudkoliv a také jejich automatické publikování na vybraných veřejně přístupných meteorologických platformách. Foto: Sencor

Meteostanice SWS 12500 (4.499 Kč) je vybavena bezdrátovým senzorem typu 7v1, který měří následující údaje: rychlost větru, směr větru, dešťové srážky, teplotu, vlhkost, intenzitu světla a UV záření. Pomocí přídavného senzoru lze pak měřit teplotu a vlhkost v dalším místě a připojit jich ke stanici můžete až sedm, přičemž mohou být, stejně jako senzor 7v1, umístěny až ve vzdálenosti 150 metrů.

SWS 12500 zvládá celou řadu funkcí a například zobrazí poryv větru nebo jeho průměrnou rychlost (v mph, m/s, km/h, uzlech), včetně použití Beaufortovy stupnice, a například dešťové srážky ukazuje za pomoci hodinového, denního, týdenního, měsíčního a celkového zobrazení úhrnu v milimetrech i v palcích. Samozřejmostí je předpověď až na 24 hodin založená na změně tlaku a teploty vzduchu, měření vnitřní a vnější teploty a vlhkosti s indikátorem komfortu a vývoje či třeba barometrického tlaku v relativních a absolutních hodnotách (hPa, inHg, mmHg).

U hlavní jednotky meteostanice lze displeji nastavit jednu ze tří úrovně jasu a umístit ji můžete na polici nebo na stěnu. Napájení obstarává externí zdroj, přičemž spotřeba je 5 W, k internetu je Sencor připojen přes WiFi 4 (2,4 GHz), v případě výpadku proudu se o běh postará záložní baterie.

K datům ze Sencor SWS 12500 můžete přistupovat z on-line platforem Weather Underground a Weathercloud, kam je stanice sama při připojení k internetu posílá, takže jsou součástí celkového měření.

 

Číst 1419 krát Naposledy změněno středa, 24 únor 2021 12:24

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.