čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Lokální síť LAN Devolo Magic 2 využívá stávající elektrické rozvody

Novinka díky nim překonává problematická místa a následně opět šíří signál Wi-Fi i když napojit se na jednotku můžete i ethernetovým kabelem. Foto: Devolo

Podle výrobce propojení přes stávající rozvod elektřiny (elektrické zásuvky) funguje do vzdálenosti až 500 metrů s maximální přenosovou rychlostí 2.400 Mb/s. V cílovém místě je, podle typu použitého modulu, k dispozici buď kabelové připojení nebo navíc další síť Wi-Fi se stejným názvem. Systém pak napojované zařízení automaticky směruje k nejsilnějšímu bodu.

ČTĚTE TAKÉ: TP-Link TL-WPA4226 KIT v podobě AV600 Powerline Wi-Fi má pomáhat Wi-Fi

Základem rozvodu je jednotka Devolo Magic 2 LAN (2.090 Kč), která je zapojena do zásuvky v blízkosti routeru a propojena s ním tradičním ethernetovým kabelem. Další jednotky pak podle potřeby rozmístíte do dalších zásuvek. Instalaci a vzájemné propojení zajistí tlačítko WPS a proběhne zcela automaticky. A protože všechny produkty Devolo Magic 2 mají elektrickou zásuvku průchozí, nepřijdete ani o ni.

Vedle základní jednotky jsou k dispozici další dvě: Devolo Magic 2 LAN triple se třemi síťovými konektory přijde na 2.390 Kč, Devolo Magic 2 WiFi Next (4.290 Kč) nabídne dva konektory, a navíc v okolí vytvoří síť typu Wi-Fi Mesh, tedy se stejným názvem a heslem. Vytvořit rovněž můžete síť pro hosty, bezdrátová komunikace je zabezpečena 128bitovým šifrování AES.

Vedle výše uvedeného, můžete rovněž zakoupit Devolo Magic 2 WiFi next Starter Kit (6.690 Kč) obsahující Magic 2 LAN a Magic 2 WiFi Next.

 

Číst 1283 krát Naposledy změněno úterý, 09 březen 2021 14:30

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.