úterý 16 duben 2024
Text Size

Nakupování na internetu, aneb Trendy roku 2014

Společnost Kasa.cz odhaduje, že letos začnou internetové obchody více využívat sofistikovanějších metod pro práci s trhem i zákazníkem. 

Foto: Zuprofit.cz

 

A odhaduje rovněž, že půjde zejména o analýzu zákaznických dat za účelem přípravy na míru šitých nabídek, předpovídání nákupních trendů a rozšíření odborné asistence při nákupech. Vedle toho český internetový prodej trochu ovlivní i nový občanský zákoník, který posiluje práva nakupujících, mj. i v oblasti jednání s nesolidními prodejci.

Výsledkem bude, že se dobré e-shopy budou snažit přizpůsobovat svoji nákupní strategii budoucí poptávce namísto toho, aby se snažili zákazníkům prodat produkty, o které ve skutečnosti nemají zájem. A nabídnou jim možnost sofistikovaného a hlavně pohodlného nákupu třeba i z mobilu k čemuž je ovšem zapotřebí přizpůsobit jak vzhled webu, tak jeho ovládání. Nakupovat tak budete moci z jakéhokoli zařízení a tudíž opravdu kdykoli.

Letošní rok rovněž – podle kasa.cz – ukáže, zda se nejrůznější výdejní místa a husté sítě poboček internetových obchodů dokáže vůbec uživit. Vlastním výdejnám či kamenným pobočkám elektronických obchodů navíc budou více konkurovat nezávislé sítě výdejen, které poskytují služby více internetovým obchodům.

 

 

Číst 4692 krát Naposledy změněno středa, 10 červen 2015 08:23

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.