pátek 19 duben 2024
Text Size

Samsung GamePad: užijte si více s mobilem

GamePad, a aplikace Mobile Console, představují cestu, jak z chytrého mobilu řady Galaxy udělat něco na způsob cestovní herní konzole.  

Foto: Samsung

 

Právě nyní vstupuje na český trh přídavná konzole GamePad (1.999 Kč), která s programem Mobile Console a chytrým telefonem nabídne možnost přehrávat nejrůznější herní tituly, jako například Need for Speed Most Wanted, Virtua Tennis Challenge, Modern Combat 4: Zero Hour či Gangstar Vegas.

Postup je jednoduchý: do odolného ocelového rámu, jak zdůrazňuje tisková zpráva, vložíte mobil z řady Galaxy (úhlopříčka 4-6,3ʺ, tj. 10,2-16 cm), provedete spárování přes Bluetooth, resp. u modernějších zařízení přes NFC (viz slovníček pojmů – odkaz je otevíraný do samostatného okna) a stiskem „Play“ na GamePadu spustíte aplikaci Mobile Console, která je ke stažení v obchodě Samsung Apps. Ta zajistí vyhledávání a nakupování kompatibilních her, kterých je v současnosti 35.

GamePad je vybaven 8směrným D-Padem, dvěma analogovými joysticky, čtyřmi akčními tlačítky a dvěma tlačítky spouště. Vše doplňují tlačítko pro výběr, Start a výše zmiňované Play. 

Kompatibilita na straně mobilu je zaručena v případě použití operačního systému Android 4.1 a vyšším (bez NFC), v případě NFC je pak vyžadován Android 4.3 a týká se mj. Galaxy Note II, S III, S4 a Note 3.

Rozměry GamePadu jsou 138 x 86 x 32 mm, hmotnost 195 gramů a přes kabel HDMI nebo funkci AllShare Screen Mirroring, kterou najdete ve vyspělejších televizorech Samsungu, jde připojit k televizoru a vychutnat si tak zážitek ze hry ve velkém.

 

O napojení Bluetooth se více dozvíte zde (odkaz se otevírá do nového okna), o napojení Bluetooth přes NFC zde (odkaz se otevírá do nového okna).

 

 

 

 

Číst 5099 krát Naposledy změněno úterý, 03 březen 2015 20:24

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.