Vytisknout tuto stránku

Samsung GamePad: užijte si více s mobilem

GamePad, a aplikace Mobile Console, představují cestu, jak z chytrého mobilu řady Galaxy udělat něco na způsob cestovní herní konzole.  

Foto: Samsung

 

Právě nyní vstupuje na český trh přídavná konzole GamePad (1.999 Kč), která s programem Mobile Console a chytrým telefonem nabídne možnost přehrávat nejrůznější herní tituly, jako například Need for Speed Most Wanted, Virtua Tennis Challenge, Modern Combat 4: Zero Hour či Gangstar Vegas.

Postup je jednoduchý: do odolného ocelového rámu, jak zdůrazňuje tisková zpráva, vložíte mobil z řady Galaxy (úhlopříčka 4-6,3ʺ, tj. 10,2-16 cm), provedete spárování přes Bluetooth, resp. u modernějších zařízení přes NFC (viz slovníček pojmů – odkaz je otevíraný do samostatného okna) a stiskem „Play“ na GamePadu spustíte aplikaci Mobile Console, která je ke stažení v obchodě Samsung Apps. Ta zajistí vyhledávání a nakupování kompatibilních her, kterých je v současnosti 35.

GamePad je vybaven 8směrným D-Padem, dvěma analogovými joysticky, čtyřmi akčními tlačítky a dvěma tlačítky spouště. Vše doplňují tlačítko pro výběr, Start a výše zmiňované Play. 

Kompatibilita na straně mobilu je zaručena v případě použití operačního systému Android 4.1 a vyšším (bez NFC), v případě NFC je pak vyžadován Android 4.3 a týká se mj. Galaxy Note II, S III, S4 a Note 3.

Rozměry GamePadu jsou 138 x 86 x 32 mm, hmotnost 195 gramů a přes kabel HDMI nebo funkci AllShare Screen Mirroring, kterou najdete ve vyspělejších televizorech Samsungu, jde připojit k televizoru a vychutnat si tak zážitek ze hry ve velkém.

 

O napojení Bluetooth se více dozvíte zde (odkaz se otevírá do nového okna), o napojení Bluetooth přes NFC zde (odkaz se otevírá do nového okna).

 

 

 

 

Číst 5110 krát Naposledy změněno úterý, 03 březen 2015 20:24