čtvrtek 18 duben 2024
Text Size

Směrovače Turris s vylepšeným ovládáním

Nová aktualizace přináší například úvodní nastavení i bez připojení síťovým kabelem a také nové uživatelské prostředí lépe dostupné z mobilních zařízení. Foto: CZ.NIC

Zaměřuje se rovněž na zabezpečení před prolomením hesla a má také usnadnit práci s připojenými externími disky. Hlavní novinkou je však vylepšení funkcí webového uživatelského rozhraní ve kterém si nyní například můžete změřit aktuální rychlost připojení k internetu, zkontrolovat aktivitu bezpečnostních funkcí nebo zjistit stav aktualizací. Prostředí je automaticky optimalizováno nejen pro monitory počítačů, ale také menší displeje telefonů a tabletů.

Aktualizace na systém Turris OS 5.2.0 proběhne na směrovačích s Turris OS 4.x a 5.x zcela automaticky, ve verzi Turris OS 3.x je nutné ji spustit ručně.

Směrovače, routery, Turris jsou vyvíjeny a vyráběny pod záštitou sdružení CZ.NIC, správce české národní domény s důrazem na zabezpečení sítě před kybernetickými útoky.

 

Číst 1101 krát Naposledy změněno pátek, 04 červen 2021 07:43

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.