čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Nové routery typu mesh, Deco X20-DSL a Deco X20 4G fungují buď samostatně, nebo jako záloha internetového připojení

Uvedené novinky mají vestavěný buď modem VDSL nebo 4G, takže už není třeba dalších síťových prvků. Foto: TP Link

Wi-Fi směrovače, routery, také zajistí pokrytí domácnosti signálem, a určeny jsou i pro ty, kteří chtějí mít k dispozici zálohované připojení k internetu, pro případ výpadku. Jde tedy o kombinaci Wi-Fi 6, meshové systému distribuce bezdrátového signálu a buď modemu VDSL (3.99 Kč) nebo LTE/4G (5.780 Kč).

ČTĚTE TAKÉ: Test Wi-Fi směrovače typu mesh, Strong Atria Wi-Fi Mesh Home Kit 1200

 

Deco X20-DSL.

 

Deco X20-DSL je určen pro pokrytí Wi-Fi signálem v okamžiku, když je hlavním připojením k internetu linka VDSL. Zároveň je, díky meshovému řešení, vhodné do míst, kde jsou potíže s rovnoměrným rozložením signálu, a jde o rozlehlejší nebo patrové domy či kanceláře. Propojené jednotky pak, jako obvykle (jde o systém mesh…) vytvářejí jednu jedinou síť se stejným názvem (SSID) a přepojovat se manuálně nemusíte ani mezi frekvencemi Wi-Fi.

 

Deco X20-4G.

Obdobou předchozího systému je Deco X20-4G provedený stejně, jen s tím rozdílem, že zdrojovým připojením je mobilní datová síť 4G/LTE. Jednotka tak udržuje internetové připojení pomocí karty SIM a modemu a následně signál šíří opět přes Wi-Fi 6 s technologií TP-Link Mesh.

Jak bylo řečeno, systémy mohou také zálohovat jiné internetové připojení, navíc pokud jste již vybavení jednotkami mesh TP-Link Deco, se kterými X20 umí spolupracovat, je možné ho do systému zařadit a zajistit si tak rezervní připojení pro případ výpadku.

Wi-Fi 6 zde dosahuje rychlosti až 1,8 Gb/s, více o systému zjistíte v rubrice Co je to. Deco X20 dále nabízí čtyři (u X20-4G tři) gigabitová ethernetová rozhraní (WAN/LAN), ochranu sítě a zařízení IoT TP-Link HomeShield pracující v reálném čase a k dispozici jsou také robustní systém rodičovské kontroly a nejrůznější přehledy.

 

Číst 1148 krát Naposledy změněno čtvrtek, 12 srpen 2021 16:25

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.