čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Přicházejí nové, plně bezdrátové „pecky“ od uší Philips Fidelio T1

Značku Fidelio si TP Vision pěstuje a bylo to znát například u testu Philips Fidelio X3. Nyní řadu doplňují sluchátka typu True Wireless, tzn. i s bezdrátovým spojením mezi sebou. Foto: TP Vision

Nové „pecky“ Philips Fidelio T1 mají vynikat použitým materiálem (kartáčovaný kov, kůže Muirhead), zpracováním a také, to prý zejména, budou vhodné pro dlouhodobé nošení (v ceně 6 silikonových a 3 pěnové kryty do uší). Zvuk tisková zpráva charakterizuje jako „teplý, přirozené středy, hluboké, ale přesné basy a celkový zážitek z poslechu je bohatý na detaily“.

Konstrukce sluchátek je dvoucestná, s měničem o průměru 10 mm a šesti mikrofony (tři v každém sluchátku) z nichž dva jsou určeny pro potlačení okolního hluku, třetí pro telefonní hovory.

ČTĚTE TAKÉ: TP Vision Live 2021 - více o technologiích, oznámeny dvě nové řady televizorů OLED

Akumulátoru má postačit na 9 hodin přehrávání s aktivovanou funkcí ANC (potlačení hluku, více zde) a dalších 25 hodin přehrávání máte díky nabíjecímu pouzdru. Bez zapnutého ANC má jít o 13 plus 35 hodin. Plné nabití sluchátek za dvě hodiny, 15 minut nabíjení má postačit na jednu hodinu.

 

ČTĚTE TAKÉ: Dodatečné informace k novým řadám televizorů v samostatném článku

Komunikace probíhá přes Bluetooth 5.2, využít jde i kodek LDAC a aplikace Philips Headphones dovoluje jednak jemné doladění zvuku a jednak přístup k přednastaveným režimům. Infračervený snímač detekuje, kdy jsou sluchátka v uchu a může pozastavit přehrávání, pokud je jedno z nich vyjmuto. Přepínač režimů ale umožňuje nastavit použití i pouze jednoho sluchátka v mono režimu.

Philips Fidelio T1 (cena zatím neznámá) jsou rovněž odolné proti stříkající vodě, krytí je IPX4.

 

Číst 1367 krát Naposledy změněno čtvrtek, 02 září 2021 07:34

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.