pátek 29 březen 2024
Text Size

Western Digital ohlašuje průlomovou technologii pro pevné disky. Vyžívá k tomu flash paměť a OptiNAND

Na on-line tiskové konferenci představilo WD novou architekturu pevných disků posílenou o flash paměť. Systém má představovat další milník nejen v hustotě záznamu informace. Foto: WD

Architektura společnosti Western Digital vyžívající technologii OptiNAND má být podle zaslané tiskové zprávy schopna optimalizovat a integrovat pevné (točivé) disky HDD s vestavěnou flash pamětí systému iNAND, a to zcela nově. Na rozdíl od tzv. hybridních disků, kde se flash paměť používá pro uložení uživatelských dat, pracuje nová architektura odlišně. Jejími výhodami jsou vyšší hustota záznamu a více stop na palec (TPI), vylepšení latence disku a také vyšší spolehlivost. WD rovněž udává, že téměř 50krát více dat může být zachráněno v případě náhlého selhání napájení.

Zákazníci požadující špičková řešení, tedy např. výrobci úložišť, chytrých dohledových systémů či NAS, mají možnost získat řešení reagující na exponenciální nárůst objemu dat.

Disky s novou architekturou doplněnou o flash paměť s OptiNAND budou dostupné napříč celou nabídkou. První mají poskytnout kapacitu 2,2 TB na jednu plotnu a rozšíří tak možnosti prověřené technologie ePMR  (Energy-assisted Perpendicular Magnetic Recording).

Konkrétní výrobky k prodeji se sice teprve připravují, WD ale už nyní vybraným zákazníkům dodává vzorky devítiplotnového pevného disku s kapacitou 20 TB.

 

Číst 1625 krát Naposledy změněno pondělí, 18 září 2023 04:26

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.