pátek 29 březen 2024
Text Size

Varta UV Light: levná a odolná UV svítilna s tříletou zárukou

Nová svítilna má být kvalitním a spolehlivým zdrojem UV světla jak pro pracovní nasazení, tak například pro domácnosti s mazlíčky a také prostředek zábavy pro děti. Foto: Varta

Varta UV Light (199 Kč) má představovat alternativu k levným svítilnám stejného druhu dováženým z Číny. Oproti nim je tu zmiňovaná záruka 3 roky a hliníkové tělo odolné vůči pádu z jednoho metru.

ČTĚTE TAKÉ: Vychytávka do každé rodiny - zabíječ bakterií (i virů) s bezdrátovou dobíječkou Samsung Itfit Wireless Sterilizer (test)

Ve svítilně je zabudováno čtrnáct UV LED (konkrétně UV-A) o vlnové délce 395-400 nm, má gumovou protiskluzovou rukojeť a napájení zajišťují tři tužkové baterie typu AAA pro které je udáváno až 8,5 hod. provozu.

UV svítilnu Varta lze využít např. pro detekci nečistot (kapaliny, zbytky moči u zvířat), ke kontrole bezpečnostních prvků bankovek a dokladů a užít si s ní mohou také děti. UV svítilny totiž umožňují rychle „nabít“ řadu hraček ve skupině tzv. „glow-in-dark“ („zářící ve tmě“). Varta uvádí, že „…řada textilních látek nebo právě i hraček je vyrobena z reflexních UV barev (tzv. fluorescence), které pod světlem UV doslova září. Další možností je využít svítilnu pro rychlejší vytvrzení barev a lepidel, které podporují či vyžadují tzv. tvrzení přes UV.“

Poznámka autora: svítilna neslouží ke sterilizaci, nepoužívá UV-C. Více na výše uvedeném odkazu.

Číst 1092 krát Naposledy změněno neděle, 10 říjen 2021 19:43

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.