čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Video služba SledovaniTV dostupná jako Televio už i v Polsku

Zmiňovaná internetová televize (IPTV) se rozšiřuje mimo Česko a Slovensko dvěma způsoby. Jednak jako samotná IPTV a jednak je nabízena operátorům v podobě platformy jako takové.

Služba v tiskové zprávě uvedla, že polský… „trh nebyl službám IPTV/OTT dosud příliš otevřen, polští uživatelé tak mohou díky Televiu ochutnat řadu pohodlných funkcí, které Češi a Slováci již důvěrně znají. Služba přináší až 7denní zpětné zhlédnutí, přičemž v Polsku tato funkce dosud vůbec nebyla zvykem. Velká část současných polských IPTV poskytovatelů zpětné zhlédnutí nenabízí vůbec, a pokud přece, tak maximálně v řádu jednotek hodin.“

SledovaniTV v Polsku nabízí i nahrávání pořadů v délce až 120 hodin a EPG s programem na 5 dní dopředu. Služba také uvádí, cituji… „Televizní program v polských službách je značně ořezaný a zobrazuje třeba jen pár hodin budoucího vysílání.“

Foto: TIPA.

Televio obsahuje téměř 100 televizních kanálů, včetně například TVP, Polsat, FilmBox Premium, Fox či Disney Channel, a k dispozici jsou tři balíčky: základní, rodinný a prémiový. V nabídce jsou i všechny kanály typu „must-carry“, tedy stanice jako Polsat či TVP (obdoba české Novy nebo Primy). Zpráva rovněž uvádí, že je to… „na polském trhu také poměrně velká novinka. Dosud měli jednotliví provozovatelé televizního vysílání své vlastní IPTV služby, které přenášely pouze jejich vlastní obsah doplněný o nabídku prémiových kanálů například od Disney nebo FilmBoxu. S Televiem mohou polští zákazníci sledovat všechny své oblíbené kanály v jedné službě.“

Aplikace pro Televio jsou k dispozici například u televizorů a set-top-boxů se systémem Android TV od Philipsu Sony, TCL a dalších, schvalovacím procesem prý nyní procházejí aplikace pro televizory LG a Samsung.

Za Televio je zodpovědná polská společnost Horyzont Media S. A. se sídlem v Katovicích, která je 100% vlastněná českou společností ModernTV, která má ve skupině firem kolem SledovaniTV na starosti zahraniční obchod. Požadavky na rychlost připojení jsou udávány na 7 Mb/s.

Jak bylo také řečeno, SledovaniTV expanduje i se samotnou platformou jako ModernTV. Používají ji tak operátoři například na Islandu, ve Španělsku, Švédsku, Norsku a Chorvatsku, dále třeba v Mexiku, Brazílii, Peru, Kolumbii, Kostarice či na v Ugandě a v Kamerunu.

 

Číst 1245 krát Naposledy změněno úterý, 12 říjen 2021 17:31

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.