sobota 20 duben 2024
Text Size

Loxone oznámila kompatibilitu se spotřebiči Miele@home a s akumulátory Tesla Powerwall

Další aktualizace systému tzv. chytré domácnosti Loxone, Config & App, je tady a s verzí 12.2 přináší další funkce a vylepšení, včetně těch, které vidíte v titulku. Foto: Loxone a Tesla Motors

Nově například můžete do vaší IQ domácnosti integrovat spotřebiče značky Miele tak, že vidíte jejich stav a případné servisní hlášky. Pokud odcházíte z domova a varná deska či trouba zůstane omylem zapnutá, přijde vám na mobil upozornění. A pokud využíváte fotovoltaiku, můžete si, podle Loxone, nastavit například myčku tak, aby se sama zapnula při dostatku vyrobené energie.

ČTĚTE TAKÉ: Zabezpečení na úrovni aneb Chraňte svůj majetek i sami sebe

Dále je s  Config & App 12.2 možné integrovat do celého systému bateriová úložiště Tesla PowerWall (viz dále) a můžete také nahlédnout do Loxone Library, kam vývojáři nahrávají šablony pro integraci výrobků třetích stran.

Co se týče akumulátorového systému Tesla Powerwall (viz foto), ten ještě nebyl na český trh uveden a známa není ani jeho cena. Varianta Tesla Powerwall 7 kWh, kterou vidíte na snímku, představuje pokročilý lithium-iontový nástěnný akumulátor o rozměrech 860 x 1.300 x 180 mm (švh). Jeho hlavním úkolem je ukládání vlastní vyrobené elektrické energie z fotovoltaických panelů a následné využití v době, kdy by se musela čerpat z veřejné elektrické sítě. Zároveň slouží jako záložní ochrana 24/7, detekuje výpadky energie a v tomto okamžiku se automaticky stane elektrickým zdrojem.

Tesla dává na Powerwall záruku 10 let, kompatibilita je udávána se střídači SMA a Solar Edge.

 

Číst 1157 krát Naposledy změněno úterý, 04 říjen 2022 09:20

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.