úterý 23 duben 2024
Text Size

Zvuková lišta Sony HT-A5000 zvládne jak Dolby Atmos, tak DTS:X a využívá i odrazu od stropu

AKTUALIZOVÁNO: Je provedena v audio systému 5.1.2, má tedy osm kanálů (ve skutečnosti je tu ještě dodatečný devátý), a podle výrobce zvládá všesměrový zvuk. Zážitek lze prý ještě vylepšit pomocí dalších volitelných reproduktorů. Foto: Sony

AKTUALIZOVÁNO, 14:50 hod.: výrobce oznámil, že zahájení prodeje posunuje na duben 2022. 

 

Uvnitř lišty najdete přední repro, dvojitý subwoofer a dva nahoru směřující reproduktory, které odrážejí zvuk od stropu. A podle zaslané tiskové zprávy tu jsou i dva samostatné výškové reproduktory, které pro změnu odrážejí zvuk od bočních stěn a mají tak za úkol prostorový zvuk rozšiřovat. V kombinaci se speciálním zpracováním signálu Sony má být výsledkem i tzv. vertikální zvuk, což by podle výrobce mělo znamenat, že ho „soundbar“ dokáže lépe směrovat i na výšku, aniž byste museli instalovat stropní reproduktory. Lišta by také měla vytvářet širší horizontální zvukové pole.

ČTĚTE TAKÉ: Glosa „Je „televizní“ Sony na odchodu?“

Díky vestavěným mikrofonům si lišta zjistí výšku a šířku místnosti, stejně jako polohu volitelného externího subwooferu a zadních reproduktorů. Sama si optimalizuje zvuk a stačí jen aktivovat volbu kalibrace během počátečního nastavení nebo posléze v domovské nabídce. Nechybí technologie pro zvýšení kvality při přehrávání komprimovaných souborů a spolupráce se službami jako Amazon Music HD, Deezer, či Tidal; následně má pracovat zvuk typu „360 Reality Audio“. Je tu také spolupráce se Spotify Connect, Chromecastem, Apple Airplay 2 a přenosem přes Bluetooth 5 (AAC, SBC, LDAC) a Wi-Fi 5. Vše doplňují HDMI, optický digitální audio vstup, USB s FAT, exFAT a vFAT. Lišta je také kompatibilní s obsahem v HDR a s celou řadou audio systémů, včetně Dolby TrueHD, DTS HD Master Audio, či DTS 96/24.

Výkon digitálního zesilovače S-Master HX je 450 W, výkon v RMS udán nebyl.

Přikoupit můžete volitelný subwoofer SA-SW3 (200 W) nebo SA-SW5 (300 W, měnič s pasivním zářičem 180 mm) a také zadní reproduktory SA-RS3S (100 W).

Rozměry vidíte na snímku níže, hmotnost je 6.1 kg. HT-A5000 (19.900 Kč) bude v prodeji od začátku roku 2022.

 

Číst 1142 krát Naposledy změněno úterý, 09 listopad 2021 14:50

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.