středa 24 duben 2024
Text Size

Wi-Fi 6 pro domácnosti a malé kanceláře. Je tu TP-Link Archer AX53

Dvoupásmový bezdrátový směrovač, router, nabízí standard Wi-Fi 6, tedy někdejší 802.11ax, s maximální udávanou přenosovou rychlosti 3.000 Mb/s. Foto: TP-Link

Klíčové mají být následující vlastnosti (mimo dalších):

  • Vytvoření gigabitové sítě s rychlostí až 2.402 Mb/s v pásmu 5 GHz a 574 Mb/s na 2,4 GHz.
  • Připojení vyššího počtu zařízení (až 4x) plus souběžné přenosy dat na více zařízeních a nízká latence.
  • Rozšířené pokrytí – čtyři externí antény s vysokým ziskem.
  • TP-Link HomeShield – vylepšené zabezpečení.
  • Díky technologii Target Wake Time má být také prodloužena výdrž baterie u zařízení, které se na router napojují (vylepšená komunikace).

ČTĚTE TAKÉ: Jak se vyznat v současném označování Wi-Fi (co je to)

Nastavení směrovače se provádí buď přes obvyklé webové rozhraní nebo aplikaci Tether pro Android a iOS v češtině. Wi-Fi router TP-Link Archer AX53 je také kompatibilní s technologií OneMesh a jednotlivá koncová zařízení se tak mohou automaticky přepínat mezi zdroji signálu podle toho, který je právě nejsilnější nebo kde komunikace proběhne nejefektivněji.

Jak vidíte ze snímků, k dispozici jsou čtyři gigabitová rozhraní Ethernet LAN, jedno pro připojení internetového svodu a nechybí ani tlačítko WPS. Zabezpečení jde až do WPA/WPA2-Enterprise, resp. WPA3, a vytvořit si můžete i oddělenou síť pro hosty, a to pro každou frekvenci jednu. K mání je rovněž bohatá rodičovská kontrola s profily. Rozměry směrovače jsou 260 x 135 x 42 mm, cena je 1.990 Kč.

Číst 1011 krát Naposledy změněno úterý, 21 březen 2023 09:52

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.