Vytisknout tuto stránku

Wi-Fi 6 pro domácnosti a malé kanceláře. Je tu TP-Link Archer AX53

Dvoupásmový bezdrátový směrovač, router, nabízí standard Wi-Fi 6, tedy někdejší 802.11ax, s maximální udávanou přenosovou rychlosti 3.000 Mb/s. Foto: TP-Link

Klíčové mají být následující vlastnosti (mimo dalších):

  • Vytvoření gigabitové sítě s rychlostí až 2.402 Mb/s v pásmu 5 GHz a 574 Mb/s na 2,4 GHz.
  • Připojení vyššího počtu zařízení (až 4x) plus souběžné přenosy dat na více zařízeních a nízká latence.
  • Rozšířené pokrytí – čtyři externí antény s vysokým ziskem.
  • TP-Link HomeShield – vylepšené zabezpečení.
  • Díky technologii Target Wake Time má být také prodloužena výdrž baterie u zařízení, které se na router napojují (vylepšená komunikace).

ČTĚTE TAKÉ: Jak se vyznat v současném označování Wi-Fi (co je to)

Nastavení směrovače se provádí buď přes obvyklé webové rozhraní nebo aplikaci Tether pro Android a iOS v češtině. Wi-Fi router TP-Link Archer AX53 je také kompatibilní s technologií OneMesh a jednotlivá koncová zařízení se tak mohou automaticky přepínat mezi zdroji signálu podle toho, který je právě nejsilnější nebo kde komunikace proběhne nejefektivněji.

Jak vidíte ze snímků, k dispozici jsou čtyři gigabitová rozhraní Ethernet LAN, jedno pro připojení internetového svodu a nechybí ani tlačítko WPS. Zabezpečení jde až do WPA/WPA2-Enterprise, resp. WPA3, a vytvořit si můžete i oddělenou síť pro hosty, a to pro každou frekvenci jednu. K mání je rovněž bohatá rodičovská kontrola s profily. Rozměry směrovače jsou 260 x 135 x 42 mm, cena je 1.990 Kč.

Číst 1036 krát Naposledy změněno úterý, 21 březen 2023 09:52