pátek 19 duben 2024
Text Size

Sdílená auta? Pražané je zjevně mají rádi

Stále více obyvatel hlavního města přichází na chuť sdíleným automobilům, což říká zaslaná zpráva společnosti Anytime. Dnes jimi jezdí překvapivě mnoho lidí. Foto: Anytime

Tzv. carsharing využívá více než 17 % Pražanů, o 6 % více než v roce 2021. Na druhou stranu mnohem více lidí dnes také po Praze, podle průzkumu agentury Stem/Mark, chodí pěšky.

ČTĚTE TAKÉ: Siemens dodal technologii pro první dobíjecí centrum v Česku zaměřené na nákladní automobily

Za poslední rok sledujeme další nárůst zájmu o sdílené automobily, což nám potvrzuje i čerstvý průzkum, který pro nás zpracovala agentura Stem/Mark. Na 6% nárůst reagujeme dalším rozšiřováním naší flotily sdílených aut, kdy v letošním roce ji plánujeme zdvojnásobit,“ říká Milan Beutl, ředitel českého zastoupení Anytime.

Průzkum také ukázal (bližší údaje k němu nebyly sděleny), že o 10 % vzrostl počet těch (nyní jich je 33 %), kterým vadí neekologičnost vlastního auta. Pražané, kteří jezdí MHD to nejčastěji dělají denně (43 %) nebo několikrát týdně (33 %). Jednou týdně využije veřejnou dopravou 12,5 % obyvatel. Denně ale používá svůj vlastní automobil 18 % Pražanů.

 

Číst 1071 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.