středa 24 duben 2024
Text Size

TP-Link Deco X50: domácí mesh systém s Wi-Fi 6

V minimalistickém oblém designu ve stylu svého názvu přichází bezdrátový Wi-Fi systém pro domácnosti a malé firmy. Foto: TP-Link

Za 6.200 Kč (dvě jednotky) si můžete pořídit tu nejrychlejší Wi-Fi, která existuje, tedy Wi-Fi ax, dnes správněji řečeno Wi-Fi 6 (co je to). Každá jednotka o rozměrech 110 x 114 mm (průměr, výška) patřící do daného systému pracuje s vlastní technologií TP-Link Mesh, má dvě vnitřní antény a v až čtyřech souběžných datových tocích maximální udávanou (celkovou) rychlost připojení 3.000 Mb/s. Rychlost v pásmu 2,4 GHz má činit až 574 Mb/s, na 5GHz pak až 2.402 Mb/s.

K TÉMATU:

Mesh systém si můžete zakoupit v balení jednoho, dvou nebo tří přístupových bodů (jednotek mesh), přičemž poslední varianta je, podle výrobce, „…vhodná pro prostory až do 600 metrů čtverečních, případně pro stavby s čtyřmi až šesti místnostmi. A kdyby vám to přece jen náhodou nestačilo, můžete bez problémů dokoupit další jednotky Deco.“

TP-Link Deco AX3000 je vybaven třemi konektory Ethernet (LAN) o rychlosti až 1 Gb/s, pracuje s tzv. „inteligentní analýzou síťového prostředí…“ a v ceně dostanete komplexní zabezpečení sítě TP-Link HomeShield se systémem rodičovské kontroly a ochrany zařízení v reálném čase.

Číst 1408 krát Naposledy změněno úterý, 21 březen 2023 09:52

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.