pátek 29 březen 2024
Text Size

Sony WH-1000XM5: „udržitelné“ materiály, zajímavé technologie

Klasická sluchátka s potlačením okolního hluku (ANC) mají, cituji, „přepsat pravidla“. Má jít především o vyspělé automaticky fungující potlačení okolního hluku v závislosti na prostředí ve kterém se nacházíte a extra zpracování a materiály. Foto: Sony

Sluchátka přes uši (10.599 Kč) v černé nebo platinově stříbrné mají nabídnout možnost celodenního poslechu a mají náušníky vyvedené v novém typu měkké kůže. Zabudováno je osm mikrofonů a reproduktorky o průměru 30 mm s lehkou a tuhou ozvučnicí využívají kompozitní materiál z uhlíkových vláken. Využito je Bluetooth (párování s až dvěma zařízeními najednou) a kodek LDAC, dále technologie vylepšení zvuku DSEE Extreme pro zkvalitnění audio souborů v reálném čase a je tu i certifikace 360 Reality Audio.

K TÉMATU: Test skutečně bezdrátových sluchátek Philips Fidelio T1

Sluchátka jsou vybavena méně obvyklými funkcemi, jako porovnání údajů o akustickém tlaku s pokyny Světové zdravotnické organizace (WHO) a následným případným upozorněním (nutná aplikace Sony Headphones Connect), nebo možností udělat krátkou pauzu v přehrávání a pustit k vám okolní zvuk. Sluchátka také automaticky přeruší přehrávání v okamžiku, kdy je sundáte.

Při příchozím hovoru mají sluchátka poznat, z jakého zařízení ze dvou současně připojitelných volání přichází, a přepnou na to správné. Mezi zařízeními můžete také snadno přepínat pouhým stisknutím tlačítka.

Zabudovaný akumulátor má udávanou výdrž (při zapnutém ANC – co to je) až 30 hodin a přes USB PD (co to je) ho dobijete za pouhé 3 minuty na 3 hodiny provozu. Krabička je vyrobena z recyklovaných a udržitelných materiálů, sluchátka pak využívají recyklované plastové materiály z automobilových dílů.

 

Číst 1304 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.