čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Ericsson Mobility Report: dvojnásobný objem dat za pouhé dva roky

Pravidelná zpráva ale přináší další zajímavé závěry. Například ten, že do roku 2027 se očekává, že připojení typu 5G bude mít 4,4 miliardy účastníků a plných 60 % celosvětového objemu mobilních dat bude přeneseno právě přes něj. Foto: Ericsson

Výsledkem zkoumání společnosti Ericsson je ale i to, že letos by mělo na sítě typu Fixed Wireless Access (FWA) připadat 20 % veškerých mobilních datových přenosů. Počet připojení FWA má během roku překonat hranici 100 mil. a do 2027 by mělo narůst na až téměř 230 milionů.

K TÉMATU:

Digitální obce aneb Přínosy 5G mimo velká města

Košile bližší kabátu aneb Pro pár dolarů...

5G: víte o čem je další generace LTE?

Co se týče 5G, aktuálně k němu má přístup asi čtvrtina světové populace a jen za 1. čtvrtletí 2022 přibylo asi 70 milionů nových připojení. Sítě tohoto typu tak rostou rychlejším tempem než všechny předchozí generace mobilních technologií.

Výhled do roku 2027 uvádí, že v západní Evropě bude 5G představovat 82 % připojení, 80 % to má být v regionu Rady pro spolupráci arabských států v Zálivu a 74 % v severovýchodní Asii. V Indii, kde nasazování 5G ještě nezačalo by do konce roku 2027 mělo představovat téměř 40 % veškerých mobilních připojení.

 

Číst 902 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.