pátek 29 březen 2024
Text Size

SkyShowtime startuje v Evropě 20. září 2022. U nás asi na jaře 2023

Nová streamovací služba oznámila termín spuštění a začíná nejprve na severu a pak bude pokračovat na Iberský poloostrov. K nám přijde až v Novém roce, nejspíše někdy na jaře. Foto: archiv

V praxi jde nyní o tzv. joint venture společností Comcast (mateřská firma NBC Universal a Sky) a Paramount Global. Jak už jsem vás informoval v srpnu, SkyShowtime je video služba typu SVoD (Subscription-based VoD), tedy předplatitelská a míří na více než 90 milionů evropských domácností. Jak si pozorný čtenář může všimnout, dotaženo už je i logo (původní je na odkazu níže).

K TÉMATU:

V září má být SVoD spuštěna v Dánsku, Finsku, Norsku a ve Švédsku, ještě před koncem roku by se mělo dočkat Nizozemsko. Následně jsou v plánu země za Pyrenejemi, tedy Andora, Portugalsko a Španělsko, poté země centrální a střední Evropy a v tomto případě se hovoří o 1. čtvrtletí 2023. Má jít o Albánii, Bosnu a Hercegovinu, Bulharsko, Chorvatsko, Českou republiku, Maďarsko, Kosovo, Černou Horu, Severní Makedonii, Polsko, Rumunsko, Srbsko, Slovensko a Slovinsku.

Konkrétní data a ceníky mají být oznámeny „v nadcházejících měsících“.

Poznámka autora: Jak vidíte, centrální Evropa je tady brána „trochu volněji…“ Alespoň už nejsme „východní…“!

 

Číst 833 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.