pátek 29 březen 2024
Text Size

IFA 2022, dozvuky: pozoruhodné osvětlení Philips Hue od Signify

Společnost zaslala tiskovou zprávu k vystaveným výrobkům. Doplňuji tak informaci připravenou podle na veletrhu proběhnuvší přednášky (odkaz níže). Foto: Signify

Jak pozorný čtenář jistě ví : ), mezi uvedené novinky patří řada „žárovek“, spíše osvětlení, ve třech výrazných tvarech (Hue Lightguide), nový světelný pásek (Hue Play Gradient) určený pro monitory (klidně i více) a nový software Mimic napodobující vaši přítomnost. Ten má být k dispozici v aplikaci Hue. Podívejme se, co bylo k novinkám uvedeno v zaslané tiskové zprávě, taktéž nové Hue Candle vidíte na úvodním snímku.

K TÉMATU:

 

Výrazné „žárovky“ Philips Hue Lightguide jsou provedeny jako designový prvek v podobě velké koule, elipsy a trojúhelníku vždy s výraznou vnitřní trubicí a – podle výrobce – také s reflexním, lesklým povrchem. Lze je nasadit na speciálně navržený kovový držák zakončený závěsným lankem (foto u konce článku) a obojí se má prodávat samostatně v černé nebo bílé barvě.

 

Tenké stropní svítidlo Philips Hue Slim míří do podhledů a je určeno především pro použití v prostorách s nízkým stropem. Světelný tok je udáván 1.200 lumenů, lze ho ale také ztlumit na podstatně nižší úroveň a upravit tak atmosféru místnosti.

 

Světelný pásek Philips Hue Play Gradient pro monitor (monitory) pracuje s technologií mísení barev, které se prý mají „…přirozeně přelévat jedna do druhé a vytvářet skutečně podmanivý efekt“. Je určen pro hry, takže může například blikat, stmívat a rozjasňovat se společně s děním na obrazovce (poznámka autora: takový Ambilight u televizorů). Má jít připevnit jak k rovným, tak i zakřiveným monitorům, délka je ve třech variantách.

 

Philips Hue Lightguide Cord – závěs pro nové atypické „žárovky“.

Aplikace Philips Hue mají být ve 4. čtvrtletí 2022 sloučeny do jedné, včetně tzv. sync boxu a ovládání přes infra (IR). Zpřístupněna také má být synchronizace světel s hudbou na více zařízeních, oznámena byla i spolupráce Philips Hue s aplikací Samsung SmartThings, která je určena pro mobily a tablety Galaxy. Po aktualizaci (4. čtvrt. 2022) má SmartThings povolit synchronizaci s Hue.

Nová funkce Mimic v aplikaci Philips Hue má napodobovat vaši přítomnost když jste mimo domov. Automaticky zapíná a vypíná světla v době, kdy je obvykle používáte, a ve vámi vybraných místnostech. Můžete si rovněž vybrat o která půjde, zda se mají zapínat nebo vypínat nepřetržitě během dne, nebo jen když se setmí. Ke koupi od září 2022. 

 

Číst 968 krát Naposledy změněno čtvrtek, 01 prosinec 2022 02:00

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.