pátek 29 březen 2024
Text Size

Mora uvedla celou řadu kombinovaných sporáků v nerezu, stříbrné i bílé

Značka má momentálně, podle svých vlastních slov, společně s představenou další generací sporáků více než 50 modelů s objemem až 74 litry a se všemi možnými kombinacemi varných desek. A vedle elektrických tu mají být i trouby plynové. Foto: Gorenje

Nová generace opět využívající patentovaný tvar vnitřního prostoru s klenutým stropem představuje dvě šířky: 50 cm s objemem 70 l a 60 cm s objemem až 74 l. Tvar mající vzor tradičních pecí, resp. jeho provedení, má být ještě vylepšeno novou konstrukcí a umístěním topných těles a také odlišným rozložením ventilačních otvorů. Trouby mají horní a spodní ohřev, kruhové topné těleso s ventilátorem pro horkovzdušné pečení i ve více úrovních najednou a malý a velký gril. Přinášejí také několik zajímavých funkcí, jako například možnost rovnou péct zmrazené jídlo bez předehřívání a jsou tu také nové automatické programy, včetně dvou parních (voda se lije rovnou do trouby), programu pro pizzu, či pro tzv. zdravé horkovzdušné fritování.

K TÉMATU:

Mora K 8668 BS – ovládání a hořáky.

 

Některé vlastnosti z vyšších tříd

Nové sporáky jsou kombinovány jednak s indukční deskou s funkcí propojení dvou varných zón do jedné, jednak se sálavými sklokeramickými deskami (plynulá regulace intenzity ohřevu) a nechybí ani verze s plynovými deskami a s povrchem z bílého nebo černého smaltu.

O čistotu vnitřního prostoru se postará hydrolytika nebo také katalytický kryt ventilátoru, mezi novinky patří větší průzor ve dvířkách a účinnější osvětlení. A také plynulé nastavení teploty s přesností na jeden stupeň od 50 do 275 °C, rychlejší předehřívání (200 ˚C za méně než 5 min.) a mimo jiné i upravené tlumené zavírání dvířek.

Mora oznámila, že nyní míří na trh 50cm modely, později v tomto roce k nim ještě přibudou verze se šířkou 60 cm.

Mora C 8678 BS – elektrická trouba a sklokeramická deska.

 

Na ukázku tři představené modely

  • Mora K 8668 BS (10.990 Kč, foto v úvodu): 50 cm, 70 l, plynové hořáky s pojistkami a integrovaným zapalováním. Jedenáct pečicích programů, rozsah 50-275 °C. I zde jsou dva parní programy a mj. také horkovzdušné fritování bez tuku (viz foto v úvodu) a speciální program pro přípravu zmrazených jídel nebo rozpékání už mrazeného pečiva. Ve spodní části sporáku je úložný prostor stejně, jako u ostatních sporáků.
  • Mora C 8678 BS (11.990 Kč): stříbrné provedení, sklokeramická deska, 50 cm a 70 l objemu. Programy a teplotní rozsah stejný. Kryt ventilátoru vyroben z katalytického smaltu, jakmile trouba dosáhne 85 °C a více, katalytická vložka absorbuje mastnotu. K dispozici i digitální časovač.
  • Mora I 8688 BX (14 990 Kč): nerez a indukce, 50 cm, 70 l. Zbytek stejný jako u předchozího modelu.
Mora I 8688 BX s indukční varnou deskou a odlišným ovládáním (příprava na parní program).

 

Číst 763 krát Naposledy změněno čtvrtek, 15 září 2022 14:57

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.