pátek 29 březen 2024
Text Size

Homatics Box s Android TV nabízí dokoupení příjmu pozemního DVB-T2

TEST V PŘÍPRAVĚ: Pro přístroje řad Homatics Box Q a Homatics Box R vybavené operačním systémem Android TV je určen „Homatics tuner pro DVB-T2/C“ prodávaný za výbornou cenu 490 Kč. Foto: Atos Elektro

Dobře vybavené 4K boxy přijdou na 1.995, resp. na 2.390 Kč a mají obdobnou konektorovou výbavu mimo jiné nabízející digitální audio výstup, USB 3.0, USB-C a ethernetové rozhraní. Liší se zejména v použitém procesoru Amlogic S905X3 vs. Amlogic S905X4 a Wi-Fi, která je u „Q“ verze 4 a u „R“ vyspělejší 5 i když v obou případech pracuje s frekvencí 5 GHz. Homatics Box R má také ohlášenu podporu Dolby Atmos a obsluhuje ho už operační systém Android 11 (u „Q“ je desítka) a oznámena zde byla i kompatibilita s aplikací O2 TV a Skylink Live TV.

K TÉMATU:

„Homatics tuner pro DVB-T2/C“ pro příjem digitálního pozemního a kabelového vysílání se k oběma boxům připojuje přes konektor USB-C a jak vidíte ze snímku, na druhý konec stačí připojit signál z antény a spustit dodávanou aplikaci Live TV. Podle dovozce, společnosti Atos Elektro, je zprovoznění jednoduché a je také na jejich stránkách popsáno.

Díky externímu tuneru prý můžete i nahrávat (na externí disk, flash disk, nebo karta MicroSD) a během záznamu lze prý také ze stejného multiplexu sledovat jinou stanici. Záznam se ukládá v otevřeném formátu TS, který přehrajete například ve VLC Media Player.

 

Číst 1074 krát Naposledy změněno pondělí, 03 říjen 2022 06:12

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.