pátek 29 březen 2024
Text Size

„Chytrý“ mobil i přes satelit? Už se chystá…

Britská společnost Bullitt Group spolupracuje s výrobcem čipových sad MediaTek na přípravě „smart phone“ se satelitní komunikací. Foto: Bullitt Group

Ten má zahrnovat technologii obousměrného zasílání zpráv přes satelit a služba jako taková má být komerčně dostupná v prvním čtvrtletí roku 2023. Má navíc zahrnovat bezplatnou funkci SOS přes satelit. V praxi se, podle zaslané tiskové zprávy, posledních 18 měsíců intenzivně pracuje na tom, aby další generaci „chytrých“ mobilů pro 5G navržených společností Bullitt zvládala také přímou satelitní komunikaci. Firma má být první, která využije čipové sady 3GPP NTN (Non-Terrestrial Network) od MediaTeku.

ČTĚTE TAKÉ: Představen byl koncept svinutelného mobilu, Motorola Rollable

Zařízení by mělo fungovat tak, že se na satelitní spojení přepne pouze v případě, že není k dispozici žádné mobilní nebo Wi-Fi připojení. Služba má také spolupracovat se stávajícími kontakty uživatele, nutná doba pro počáteční připojení k satelitu a odeslání zprávy má být přibližně 10 s.

Společnost Bullitt navrhuje a vyrábí mobilní telefony pod licencí značek Cat (Caterpillar Inc.) a Motorola.

 

Číst 662 krát Naposledy změněno čtvrtek, 01 prosinec 2022 18:22

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.