čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Sporáky Gorenje HomeMade s až 71 litry, parním čistěním či absorbcí mastnoty

Nové sporáky v energetické třídě A budou přicházet do prodeje postupně a mají mít jak indukční, tak plynové varné desky. Foto: Gorenje

Mezi vylepšení patří inovovaná topná tělesa (nová konstrukce, tvar i umístění), zvýšený výkon a zavedení změn v umístění ventilačních otvorů, kterých by nyní mělo být i více. Teplotní rozsah jde od 50 do 275 °C, na výběr je 22 programů, včetně pečení za pomoci menšího i velkého grilovacího tělesa a s přidanou párou. K dispozici je také program pro pečení pizzy, infra grilování, funkce pro intenzivní horkovzdušné smažení malých porcí masa nebo ryb s minimem tuku nebo úplně bez něj tak, jak to dovedou horkovzdušné fritézy. Nechybí rozpékání mrazených potravin nebo pečení takto uložených polotovarů. Samozřejmostí je horký vzduch tlačený kolem celého vnitřního prostoru trouby a takto nucená cirkulace dovoluje víceúrovňové pečení na až čtyřech plechách najednou.

K TÉMATU:

Vnitřek trub je potažen smaltem a dá se po pečení vyčistit párou. Stačí prý jen do pekáče nalít půl litru vody a zapnout funkci AquaClean. Zavírání dvířek je tlumené a postupné (viz foto), k dispozici je úložný prostor a zvětšený objem tradičně klenuté trouby dosahuje u modelů širokých 60 cm až 71 litrů.

Vrcholovou novinkou je sporák Gorenje GEIT6C60XPG (17.990 Kč, foto níže) o šířce 60 cm vybavený indukční varnou deskou. Ta například dokáže dvě navazující zóny spojit do jedné velké a je tu i funkce tzv. urychlení vaření. Trouba má mj. k dispozici program pro pečení zmrazeného jídla bez předehřívání, dva parní programy a jsou tu i částečně výsuvné teleskopické rošty. Kryt ventilátoru je vyroben z tzv. katalytického smaltu absorbujícího mastnotu a jakmile trouba dosáhne teploty 85 °C a více, vložka má mastnotu absorbovat. Ve spodní části sporáku je pak zásuvka s tichým dovíráním pro příslušenství (rošt, plech a pekáč o objemu 8 l).

Číst 645 krát Naposledy změněno neděle, 04 prosinec 2022 18:23

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.