úterý 23 duben 2024
Text Size

Hotpoint Quadrio E4DG AA X MTZ: chladnička naprosto jinak

Základní filosofii objasní fotografie níže. Já doplním, že z horní samostatné zásuvky sloužící původně jen k mrazení, se nyní stala tzv. multi teplotní zóna (MTZ). A ta tedy umí věci!

foto: Hotpoint

AKTUALIZOVÁNO, 14:30 h: doplněny kompletní objemy.

 

Pro začátek je ovšem třeba říci, že nové Hotpoint Quadrio je široké plných 70 cm. Zmiňovanou horní samostatnou zásuvku pod chladicím prostorem pak můžete využít buď jako mrazničku nebo chladničku. A to dokonce pěti různými způsoby: 

  • pro rychlé mrazení, kdy dovoluje zmrazit jídlo prakticky hned po uvaření z teploty 70 °C na -18 °C; 
  • pro bezpečné pomalé rozmrazování (2 °C);
  • k prodlouženému uchování čerstvého ovoce a zeleniny, ale také třeba bílého vína (8 °C); 
  • pro až týdenní uskladnění masa a ryb při 0 °C (pracuje tedy jako tzv. nulová zóna); 
  • jako standardní mrazák s teplotou buď -18 °C nebo -26 °C.

A je tu i šestý způsob, protože pokud ji momentálně nebudete používat, dá se zcela vypnout. 

 

Detail displeje s ovládáním.

 

Do horní chladící části vstupujete dvěma na sobě nezávislými dveřmi, celkový objem, tedy včetně spodní části, je 385 litrů z toho objem chladničky 298 l a objem mrazničky 87 l.To je ale za obě dvě mrazicí zásuvky dohromady. Pokud vás zajímá objem samotné multi teplotní MTZ, ta má 37 l.

Výrobce udává, že „čtyřdveřové provedení umožňuje ušetřit až 50 % energie ve srovnání s běžnou kombinovanou dvoudveřovou chladničkou stejné šířky“. Zajištěno to má být snížením tepelných ztrát otevřením pouze jednoho křídla chladničky, či pouze jedné zásuvky mrazáku. 

Rozměry chladničky, která patří do energetické třídy A++, jsou 70 x 196 x 76 cm (švh), v případě výpadku proudu je teplota beze změny zachována po dobu 12 hodin. 

Kombinovaná, prý jednokompresorová, chladnička Hotpoint Quadrio E4DG AA X MTZ bude u nás ke koupi průběhu jara za 31.990 Kč.

 

 

Číst 5902 krát Naposledy změněno pondělí, 05 leden 2015 10:43

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.