čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Venkovní svítidla Philips Hue Resonate a Go míří do prodeje. Údaje jsou však stále zmatené

Dvojice novinek z řady osvětlení Philips Hue, která se začne prodávat tento, resp. příští měsíc, je určena zejména pro venkovní použití. Přenosná stolní lampa se však dá použít kdekoli. Foto: Signify

Nové nástěnné kovové venkovní svítidlo Philips Hue Resonate (4.129 Kč) je vyvedeno v černé barvě a osvětluje prostor pod sebou, přičemž tvar kužele je možné omezit pomocí dodávaného nástavce. Využít ho tak můžete nejen na stěně, balkónu, či terase, ale třeba i na úzkém sloupu nebo u vchodových dveří. Omezeni nebudete ani v barvě světla. Nastavit lze teplou i studenou bílou a také různé barevné variace. Zřejmě jde o svítidlo s výměnnou žárovkou (nejasné), patice ale uvedena nebyla a naopak byla udána životnost svítidla (25.000 hod.). Světelný výkon má být 350 až 590 lm, barevná teplota 2.000-6.500 K a krytí IP44 (co to je). xxx http://www.digirevue.cz/cz/co-je-to/item/193-co-je-to-kryti-ip-a-ipx

K TÉMATU:

Od 21. února má být také ke koupi přenosná stolní lampa Philips Hue Go (4.000 Kč, foto níže), kterou využijete třeba i u postele a kterou společnost Signify, výrobce osvětlení se značkou Philips, oznámila loni. Je všestranně nastavitelná (2.000-6.500 K), stmívatelná a měla by být kompatibilní s rozhraním Bluetooth a Hue Bridge (speciální můstek mezi svítidlem a vaším Wi-Fi směrovačem).

Kovová vodě odolná lampička (krytí IP20/54 – co to je) patří do energetické třídy A+ (jinde se ale uvádí G), žárovka je zřejmě pevná, nevýměnná s udávanou životností 20.000 hod. Světelný výkon je 370 lm (nastavení z výroby), resp. až 530 lumenů (při 4.000 K). Ovládání je buď na výrobku nebo přes aplikaci.

Poznámka autora: Parametry obou svítidel nejsou jasné ani z oficiálních produktových stránkách výrobce. Jednou se tak mluví o integrovaných žárovkách s udanou životností, jindy o výměně (Resonate). Vše tak berte s rezervou, bohužel solidní údaje se mi nepodařilo přes všechnu snahu sehnat, takže si musíme počkat dokud skutečně nedorazí do prodeje.

 

Číst 625 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.