pátek 29 březen 2024
Text Size

„Chytré“ zásuvky OmkoTech: na vnitřní i venkovní použití

Test vnitřní zásuvky (jedna k jedné) OmkoTech IP20 (285 Kč) chystám, zima ale pomalu odchází a tak možná uvažujete o něčem podobném na ven. Takovýchto zásuvek na trhu mnoho není a jednou z nich je OmkoTech IP44 za 1.095  Kč. Foto: Omko Digital

Venkovní „dvojzásuvka“ OmkoTech je vybavena časovačem a připojením k vašemu směrovači Wi-Fi prostřednictvím aplikace Tuya Smart (nebo Smart Life) pro Android i iOS, přičemž je podle výrobce podporován také Google Home. Určena je pro použití na zahradě, na terase či třeba pod pergolou a díky zmiňované aplikaci v češtině ji můžete sepnout odkudkoli a k ovládání připojeného spotřebiče tak stačí pouze síť Wi-Fi. Zásuvka má navíc systém měření spotřeby a aktuálního odběru, k dispozici je i Bluetooth poskytující přímou kontrolu v případě výpadku Wi-Fi.

ČTĚTE TAKÉ:

 

Do zásuvek můžete připojit spotřebiče s maximálním odběrem 16A/3.680 W, zásuvky jsou typu F a zemnící kolík je tudíž nahrazen dvojicí uzemňovacích pásků po stranách, což je vidět na snímcích. Každá zásuvka může být ovládána a programována nezávisle, vypnout ji můžete i najednou a přístup k ní může mít i několik lidí.

OmkoTech IP44 je možné nastavit i pro případ výpadku proudu a po obnovení napájení se, podle výrobce, vrátí do požadovaného režimu, tzn. vašeho původního nastavení. Kdykoli tak jde například zapnout zalévání trávníku, sepnout světla, atd.

Parametry: 2x zásuvka, manuální tlačítko/spínač, krytí IP44 (co to je), včetně voděodolného pouzdra, LED pro signalizaci stavu, 30 cm dlouhý přívodní kabel.

 

Číst 567 krát Naposledy změněno pátek, 20 leden 2023 14:35

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.