čtvrtek 25 duben 2024
Text Size

Siemens ASD+: kouřové hlásiče pro rozlehlé plochy

Společnost rozšířila portfolio elektrické požární signalizace o tzv. nasávací hlásiče Siemens FDA261 a Siemens FDA262. Mají mít vyšší detekční výkon a modulární provedení. Foto: Siemens

Detektory Siemens ASD+ jsou určeny především pro oblast kritické infrastruktury, dále velká datová centra, sklady a průmyslové výrobní haly a vlastně pro jakékoli chráněné prostory o velké rozloze. Modulární konstrukce má prodloužit jejich životnost, zjednodušit servis a snížit zátěž pro životní prostředí. Každá jednotka pokryje až 6.700 m2 z toho až 2.000 m2 v instalacích s nejvyššími nároky na citlivost (třída A).

K TÉMATU: Zabezpečení na úrovni aneb Malý přehled toho nejšpičkovějšího, co je na domácím trhu ke koupi

Nové nasávací hlásiče kouře lze integrovat do systémů elektrické požární signalizace Siemens a komunikují s ústřednami přímo po sběrnici FDnet/C-NET a tudíž nevyžadují žádný další hardware, včetně přídavné kabeláže. Pro uvedení do provozu poslouží mobilní aplikace Siemens ASDConnect, která má automatizovat celý proces už od návrhu, resp. konfigurace.

 

Číst 599 krát Naposledy změněno neděle, 22 leden 2023 15:08

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.