úterý 23 duben 2024
Text Size

Microsoft Office pro iPad i Android

Včera uvedla společnost Microsoft kancelářskou sadu Office i pro Apple iPad a doplnila tak dřívější verzi pro iPhone. Verze pro Android je už také - rovněž od včerejšího dne - k dispozici ke stažení na Google Play.

 

Microsoft Office Mobile pro Android (vyžadován je Android 4.0 nebo vyšší) dovoluje pracovat s dokumenty Wordu, Excelu a PowerPointu, včetně grafů, animací, obrázků SmartArt a obrazců. I když následně v dokumentu uděláte úpravy nebo do něho něco přidáte, nezmění se formátování ani obsah. To alespoň tvrdí oficiální zpráva Microsoftu.

 

Microsoft Office pro Android je ke stažení zdarma na tržišti aplikací Google Play.

 

Vezměme to ale popořadě. Hlavní ohlašované funkce ve stručnosti jsou:

  • aplikace dovoluje přístup k dokumentům Office uloženým na cloudových serverech OneDrive, OneDrive pro firmy nebo SharePoint;
  • Office Mobile je propojený s cloudem, takže je možné, že dokumenty, které jste si na počítači prohlíželi naposledy, najdete i na telefonu (záleží na konkrétní situaci). 
  • je možné zobrazit a také zpravidla upravovat (záleží na verzi) dokumenty MS Office připojené k e-mailovým zprávám;
  • soubory Wordu, Excelu a PowerPointu jsou optimalizovány pro malou obrazovku telefonu;
  • při úpravách wordových, excelových nebo powerpointových dokumentů v telefonu se formátování a obsah dokumentů nezmění;
  • v telefonu je možné vytvářet nové dokumenty (Word a Excel) a přidávat komentáře. 

Microsoft ohlásil, že – citujeme – „Pokud chcete vytvářet, upravovat a ukládat dokumenty pro domácí použití, můžete se přihlásit pomocí bezplatného účtu Microsoft. K vytváření, úpravám a ukládání dokumentů pro firemní účely se vyžaduje vhodné předplatné Office 365. 

 

Další oficiální informace najdete na webu Microsoftu (externí odkaz se otevírá do nového okna).

 

Poznámka redakce: Jak vidíte, na jedné straně se praví „můžete se přihlásit“ (viz článek výše), na straně druhé, jakmile odstartujete aplikaci na Androidu (viz odchycená obrazovka) nepustí vás bez přihlášení dál.

 

Číst 4514 krát Naposledy změněno pátek, 28 březen 2014 13:36

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.