čtvrtek 25 duben 2024
Text Size

Vyspělý a levný router Strong Atria Mesh Kit AX3000 umí Wi-Fi 6 a pokryje až tisíc metrů čtverečních

Tzv. meshový systém Wi-Fi (více na odkazu níže), má pracovat s rychlostí až 3.000 Mb/s a každá z jednotek nabídne čtyři interní antény. Využít jich můžete až šest. Foto: Strong

Strong Atria AX3000 přijde na 2.999 Kč (cena za dvě jednotky) a zvládne pokrýt až 350 m². Pokud byste potřebovali větší prostor, je možné přidat až čtyři další jednotky, takže se dostanete na maximálně udávaných 1.050 m². Nastavení, resp. úpravu parametrů sítě, provedete prostřednictvím aplikace Atria Mesh pro Android a iOS, podrobnější nastavení pak obvyklým způsobem přes webové rozhraní.

K TÉMATU:

Směrovač (router) si rozumí s technologiemi MU-MIMO a OFDMA, zmiňovaná rychlost 3.000 Mb/s je rychlostí celkovou a je rozložena mezi až 574 Mb/s na Wi-Fi s frekvencí 2,4 GHz a maximálních 2.402 Mb/s na 5 GHz. Využít můžete zabezpečení i na úrovni  WPA3-SAETM, k dispozici je jak IPv4, tak IPv6 a řada funkcí jako server DHCP, NAT/NAPT, proxy IGMP, Firewall či tzv. VPN passthrough.

Jak vidíte ze snímku, k dispozici jsou tři konektory RJ-45 Ethernet (LAN) z nichž jeden je určen pro případné napojení typu WAN, fyzický vypínač a tlačítko WPS pro snadné napojení dalších zařízení, kterých může být až 254.

 

Číst 646 krát Naposledy změněno pondělí, 01 květen 2023 17:16

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.