čtvrtek 25 duben 2024
Text Size

Francouzské chladničky Hisense (french door): konvertibilní prostor, různé šířky a dva nezávislé okruhy

 

AKTUALIZOVÁNO: Klasické „ameriky“ jsou vždy dvoudvéřové. Novodobá úspornější a dnes také praktičtější varianta představuje tzv. vícedveřové chladničky někdy nazývané „francouzské“. Foto: Hisense

 

AKTUALIZOVÁNO, 9. 6. 2023: doplňuji tzv. akumulační dobu při výpadku napájení. Je to 10 hod., tzn. po tento čas vydrží věci v mrazničce beze změny teploty.

AKTUALIZOVÁNO, 8. 6. 2023: některé údaje, které se včera nepodařilo sehnat či ověřit… Chladnička Hisense RQ760N4AIE: celkový objem 584 l, chladicí část 352 l, mrazicí 232 l. Prostor s nastavitelnou teplotou (tzv. konvertibilní) má 107 l. Energetická třída E, roční spotřeba 352 kWh, mrazicí výkon 4,5 kg/24 hod. Údaje vzaty z listu výrobce a energetického štítku. Chladnička má pouze výdej chladné vody, nikoli ledu, výdrž při výpadku napájení se nepodařilo zjistit.

 

„Amerika“ mívá šířku 90 cm a za levým, zpravidla útlejším křídlem se ukrývá mraznička, vpravo je pak někdy až vysloveně velkorysá chladnička. Novější čtyřdveřové provedení může mít šířku 70, 80 i 90 cm a má dveře „do kříže“. Celkový objem atakuje hranici 600 litrů, díky svému provedení je však chladnička v provozu úspornější. Další výhodou je to, že v chladicím prostoru (dvě horní spojené části) budete mít k dispozici police přes celou šířku a tohle u „ameriky“ nenajdete. Vícedveřové chladničky navíc prý mohou být, v porovnání s klasickou kombinovanou „šedesátkou“, praktičtější. Dveřní křídla totiž mají být užší a proto potřebují pro otevření méně místa.

ČTĚTE TAKÉ:

Chladnička Hisense RQ760N4AIE (nerez i černá, 49.990 Kč) má invertorový kompresor, pracuje ve zcela beznámrazovém režimu a je unikátní v tom, že má dva (!) chladicí okruhy. Můžete tak teplotu regulovat skutečně nezávisle.

V chladicí části jsou tři skleněné police a dvě extra velké zásuvky na zeleninu a ovoce s regulací vlhkosti plus box na drobnější potraviny. V mrazničce je šest boxů a horní policová přihrádka pro přístup třeba ke zmrzlině. Konvertibilní prostor najdete za pravými dolními dvířky a dovoluje regulaci teploty od +5 ℃ do -20 ℃. Pracuje tudíž jako chladnička nebo jako mraznička.

Hisense RQ760N4AIE také, podle zaslané tiskové zprávy, využívá několika režimů, mezi jiným…

  • „Úspora energie“ – minimalizace nákladů, chladnička se automaticky přepne na 6 °C, mraznička na -17 °C.
  • „Dovolená“ – chladnička se automaticky přepne na 8 °C, mraznička na -18 °C, výrobník chladné vody se vypne.

V případě většího množství potravin lze využít „super chlazení“, které sníží teplotu v chladničce o 2 °C po dobu šesti hodin.

Číst 671 krát Naposledy změněno pátek, 09 červen 2023 11:56

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.