pondělí 29 duben 2024
Text Size

USB dobíječka Varta High Speed Charge: tři zařízení současně a maximálních 65 wattů

Na skoro univerzální dobíječku za 950 Kč jsou poskytovány tři roky záruky a na běžném rozhraní USB má nabídnout až 30 W. Foto: Varta

Vyspělá multifunkční dobíječka má tři rozhraní: běžné USB (tedy „A“, až 30 W, QuickCharge 3.0) a dvojici USB-C s maximem až 65 W a standardem Power Delivery (co to je).

Výrobce se rovněž chlubí tím, že pro nabíjení jsou k dispozici klidně i všechny tři konektory najednou, omezovat se tak nijak nemusíte ani v rámci rodiny. Jak budete omezeni co do „wattového výstupu“, vidíte názorně níže.

K TÉMATU:

Celkovým stropem je zmiňovaných 65 W, a to i pro sdílené nabíjení. To znamená, že je dostáváte jak při využití jednoho, tak dvou i tří konektorů. Varta rovněž hovoří o tom, že v USB dobíječce využívá technologie GaN (Gallium Nitrid) umožňující, cituji: „…dosáhnout velkého výkonu při zachování malých rozměrů. S délkou 108 mm a šířkou 35 mm je menší než většina nabíječek mobilních telefonů a přesto dokáže ´nasytit´ i ultrabook.“

Hmotnost dobíječky je 140 g a tzv. nabíjecí profily jsou následující:

  • Na USB (A): 5 V/3 A; 9 V/3 A; 12 V/2,5 A; 20 V/1,5  A. Maximálních 30 W, standard QuickCharge 3.0 (co to je).
  • Na USB-C (2x): 5 V/3 A; 9 V/3 A; 12 V/3 A; 20 V/3,25 A. Maximálních 65 W, standardem Power Delivery (co to je).
Dobíjení při využití jednoho, dvou a všech tří konektorů, USB výstupů; ve velkém rámečku vždy vidíte maximum.
Číst 516 krát Naposledy změněno sobota, 10 červen 2023 10:30

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.