neděle 28 duben 2024
Text Size

SSD disk Goodram PX600: vysoký výkon, vysoké tepelné tlumení

Nový flash disk s protokolem NVMe, který má, podle výrobce, „výrazně snižovat latenci a být nesrovnatelně rychlejší než SSD s protokoly AHCI“ má vynikat i vysokou rychlostí čtení. Foto: Wilk Elektronik SA

Evropský výrobce počítačových pamětí, SSD a dalších paměťových zařízení, Wilk Elektronik SA,  představil novinku s rozhraním PCIe 4x4 NVMe v kapacitách od 250 GB do 2 TB ve formátu M.2 2280 s jednostranně umístěnými komponenty. Oznámená rychlost čtení jde do 5.000 MB/s, rychlost při zápisu má být až 4.200 MB/s.

ČTĚTE TAKÉ:

„Jedním z problémů, který se týká disků M.2 NVMe, je fenomén tepelného tlumení, tj. snížení výkonu v důsledku provozu komponent při příliš vysoké teplotě. Řadič, kterým je disk PX600 vybaven, účinně řídí napětí, což má pozitivní vliv na tepelné výkyvy a výrazně omezuje nárůst teploty během používání. To se následně projevuje ve spolehlivém provozu i za vysokého zatížení hardwaru,“ říká Wieslaw Wilk, generální ředitel společnosti Wilk Elektronik SA.

PX600 je určen pro ty, kteří chtějí výrazně zvýšit výkon počítače a ocení ji nejen grafici a ti, kteří pracují s videem, ale také hráči a lidé zabývající se velkými objemy dat.

Disk Goodram PX600 má tříletou záruku se zápisovým limitem TBW.

Číst 849 krát Naposledy změněno pondělí, 03 červenec 2023 04:43

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.