Vytisknout tuto stránku

SSD disk Goodram PX600: vysoký výkon, vysoké tepelné tlumení

Nový flash disk s protokolem NVMe, který má, podle výrobce, „výrazně snižovat latenci a být nesrovnatelně rychlejší než SSD s protokoly AHCI“ má vynikat i vysokou rychlostí čtení. Foto: Wilk Elektronik SA

Evropský výrobce počítačových pamětí, SSD a dalších paměťových zařízení, Wilk Elektronik SA,  představil novinku s rozhraním PCIe 4x4 NVMe v kapacitách od 250 GB do 2 TB ve formátu M.2 2280 s jednostranně umístěnými komponenty. Oznámená rychlost čtení jde do 5.000 MB/s, rychlost při zápisu má být až 4.200 MB/s.

ČTĚTE TAKÉ:

„Jedním z problémů, který se týká disků M.2 NVMe, je fenomén tepelného tlumení, tj. snížení výkonu v důsledku provozu komponent při příliš vysoké teplotě. Řadič, kterým je disk PX600 vybaven, účinně řídí napětí, což má pozitivní vliv na tepelné výkyvy a výrazně omezuje nárůst teploty během používání. To se následně projevuje ve spolehlivém provozu i za vysokého zatížení hardwaru,“ říká Wieslaw Wilk, generální ředitel společnosti Wilk Elektronik SA.

PX600 je určen pro ty, kteří chtějí výrazně zvýšit výkon počítače a ocení ji nejen grafici a ti, kteří pracují s videem, ale také hráči a lidé zabývající se velkými objemy dat.

Disk Goodram PX600 má tříletou záruku se zápisovým limitem TBW.

Číst 882 krát Naposledy změněno pondělí, 03 červenec 2023 04:43