středa 26 červen 2024
Text Size

Monitory OLED v roce 2023? Neuvěřitelný meziroční nárůst...

Společnost Omdia oznámila, že dodávky obrazovek OLED pro počítačové monitory vzrostly v roce 2023 o plných 415 %. Letos se očekává další, byť mírnější nárůst. Graf a data: Omdia, foto v úvodu: archiv autora

Zpráva „Omdia Monitor Display & OEM Market Tracker“ předpovídá, že tento trend bude v roce 2024 pokračovat s meziročním nárůstem dodávek vyšším o asi 120 %, přičemž dosáhnou, zejména díky LG a Samsungu, 1,84 mil. kusů. V této souvislosti se také očekává vyšší stupeň využívání obrazovek bez podsvícení dalšími výrobci monitorů.

ČTĚTE TAKÉ:

Nick Jiang, hlavní analytik Omdia’s Displays k tomu říká: „Monitory s obrazovkou OLED se většinou používají pro hraní her a po prvním zařazení e-sportu do soutěží na Asijských hrách 2023 v čínském Hangzhou získaly na další popularitě.“

Zpráva Omdie dále hovoří o tom, že kovidová pandemie vedla také k využívání více obrazovek a rostoucí poptávce spotřebitelů po lepších parametrech u monitorů, včetně vyššího rozlišení a obnovovacích frekvencí. Vzhledem k tomu se ale také dá čekat nárůst cen panelů LCD, čímž se má snížit cenový rozdíl vzhledem k OLED. Omdia očekává, že monitorová výměna bude nabíhat od letošního roku.

Výhled produkce (kusy) podle úhlopříčky, 2021-2024 (pouze 1. čtvrt. 2024). Zdroj: Omdia

 

Číst 254 krát Naposledy změněno pondělí, 13 květen 2024 17:11

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.