sobota 27 červenec 2024
Text Size

Externí SSD od Western Digital SanDisk: rychlý a pro Mac i Windows

Nový flash disk je určen pro stolní počítače a další stacionární instalace a také zejména pro ty, kteří pracují s náročným digitálním obsahem. Foto: Western Digital

SanDisk Desk Drive má kapacitu až 8 TB (8.192 GB) a má představovat dosud nejvyšší kapacitu u stolního externího disku typu SSD. Výrobce v této souvislosti očekává, že, cituji, „…do příštího roku zdvojnásobí kapacitu disku SanDisk Desk Drive z 8 TB na 16 TB…“

ČTĚTE TAKÉ:

Mezi jeho klíčové vlastnosti patří:

  • Kapacity 4 TB (10.466 Kč) a 8 TB (19.280 Kč).
  • Rychlost čtení až 1.000 MB/s (interní testy), tj. až 4x rychlejší než klasické točivé disky (opět údaj WD).
  • Práce s o. s. Windows 10+ a macOS 11+ a souborovým systémem exFAT (za pomoci dodaného kabelu USB).

Nový flash disk s tříletou zárukou (omezená, více neuvedeno) má kompaktní design (99 x 41 mm, šv), hmotnost 270 g a jeho návrh letos firmě zajistil Red Dot Design Award. Určen je mj. i pro rychlé zálohování fotografií, videí a rozměrných souborů, v ceně je automatický zálohovací software Acronis True Image for Western Digital (nutno stáhnout).

WD SanDisk Desk Drive je vybaven rozhraním USB 3.2 Gen 2 a USB-C (napájení), jištění proti krádeži obstarává Kensington Security Slot. V ceně dostanete napáječ a dva kabely, střední doba mezi poruchami (MTBF) nebyla uvedena.

Číst 312 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.