pondělí 29 duben 2024
Text Size

SanDisk: nová stolní úložiště a paměťová karta pro profesionály

V řadě SanDisk a SanDisk Professional byla uvedena řešení pro ukládání digitálního obsahu klidně i v rozlišení Ultra HD (10K) určená pro streamovací, mediální a zábavní průmysl. Foto: Western Digital

Míří na práci s videem na produkční úrovni, pracují s rozhraním Thunderbolt 3 a jsou také kompatibilní s USB 3.2, Gen 2. Pevné disky nejen v SanDisk Professional G-Drive Project (foto výše a v závěru) jsou značky Western Digital Ultrastar, tedy tzv. podnikové třídy. Jejich rychlost je 7.200 ot./min., kapacita až 22 TB a rychlost čtení/zápisu až 260 MB/s. Řešení G-Drive Project za 10.799 Kč (6 TB) je určeno pro náročné úlohy a také pro zálohování kritického obsahu.

K TÉMATU:

 

SanDisk Professional G-RAID Mirror (19.399 Kč za 12 TB) poskytuje, na dvou pevných discích, kapacitu až 44 TB, 22 TB ve výchozím RAID 1, tedy v zrcadlení s redundancí dat. Přepnutí na systémy JBOD nebo RAID 0 provedete přepínačem a není tedy třeba jít na speciální software. Disková kazeta se prodává i samostatně.

 

Karta SanDisk Pro-Cinema CFexpress typu B je určena pro práci s videem v Ultra HD (8K), rozlišení 7.680 x 4.320 bodů, při minimální udržitelné rychlosti 1.400 MB/s. Paměťový systém je vybaven pouzdrem odolávajícím pádům z až metru a je kompatibilní se SanDisk Professional Pro-Reader CFexpress a Pro-Dock 4. Ke koupi bude někdy na podzim tohoto roku od 11.499 Kč (320 GB), s tzv. omezenou doživotní zárukou, resp. zárukou 30 let tam, kde není uznávána (např. Německo a Kanada).

 

SanDisk Professional G-Drive Project – ovládání a rozhraní.
Číst 412 krát Naposledy změněno pondělí, 18 září 2023 18:50

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.