neděle 28 duben 2024
Text Size

Jak si u nás vedou on-line videotéky? Narůstá jak Disney+, tak Prime Video

Mám pro vás odhadovaný podíl streamovacích služeb na českém trhu (převážně VoD, tedy videopůjčovny), který byl připraven podle zájmu našich uživatelů registrovaných na mezinárodní programové službě JustWatch. Foto: JustWatch

Průzkum za třetí čtvrtletí 2023 podle výše uvedeného zdroje (chybí v něm zejména Voyo) ukazuje na opět jasné vítězství Netflixu s 38 %, byť dlouhodobě klesá. Poměrně vysoké nárůsty jsou vidět u Prime Video (Amazon), zde celkových 20 %, a také u Disney+. To se dostává na podíl 10 % a hbitě tak pronásleduje HBO Max s udávanými 14%.

K TÉMATU:

JustWatch je mezinárodní průvodce světem streamování a služba si klade za cíl pomoci svým uživatelům najít pořady právě pro ně. Součástí měření je asi dvacítka nejrůznějších placených video služeb typu VoD, dále služby volně dostupné a také některé IPTV (internetové televize, resp. kombinované s videotékami). Z českých jde zřejmě jen o O2 TV a chybí zejména Voyo, což situaci zkresluje.

JustWatch podle vlastních údajů využívá více než 20 milionům uživatelů měsíčně v 95zemích světa. V České republice pak má, podle prohlášení pro digirevue.cz, 80.000 až 100.000 uživatelů měsíčně.

Číst 444 krát Naposledy změněno pondělí, 04 prosinec 2023 05:11

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.