neděle 28 duben 2024
Text Size

Počátek roku 2024 ve VoD? Například seriál Echo a nový Šógun

On-line videotéky (VoD) jsou na forhontě, zakázky hercům, dabérům, atd., atd. utěšeně rostou a lidé místo aby nelegálně stahovali co se dá, raději zaplatí pár drobných (doslova, vzhledem k ceně vstupenky do kina) a mají (skoro) vystaráno, což je jen dobře. A co se pro nás chystá na leden? Tentokrát jsem se podíval na Disney+…

Kompletnější přehled novinek přelomu roku naleznete v mém článku na Televizním webu. Sem jsem pro vás vytáhl dvě z nich. Jedna je komiksová (ten nás obklíčil a nechce se pustit i když už pomalu zaniká na úbytě), druhá je skoro až historická i když uvidíme, jak moc se drží skutečnosti a také předlohy.

TÉMATU:

 

Komiksové Echo: všechny díly najednou

Od 10. ledna 2024 můžete na Disney+ zhlédnout očekávanou komiksovou novinku od Marvel Studios „věnující se“ době během působení zločineckého impéria Wilsona Fiska zvaného Kingpin, který ovládl podsvětí v New Yorku.

Hlavní roli hraje Maya Lopez, která je na útěku právě před Fiskem.

Video ukázku můžete zhlédnout zde (externí odkaz, nové okno).

 

 

Šógun (2024, foto i v úvodu): na první pohled většinou zvláštní obsazení

Desetidílná minisérie má být k vidění od 27. února a jak nejspíše tušíte, jde o novou adaptaci slavného románu Jamese Clavella, který měl – v původní podobě z roku 1980 taktéž deset dílů (je i verze s polovinou) a vysílal se – se značným úspěchem i u nás; bohužel jako „Zajatec japonských ostrovů“. Pojednává o osudech anglického lodivoda John Blackthorna, který na počátku 17. století ztroskotal u břehů Japonska a byl zatažen do války o moc.

Japonsko té doby bylo spravováno radou regentů, ale jak říká klasik… „Šógun může být jen jeden…“

Johna Blackthorna původně hrál charismatický (a úžasný) Richard Chamberlain, nyní je to za mě spíše podivný Cosmo Jarvis a jako „podivnost“ mi připadá – podle ukázek – i výběr hlavní herečky, která se (opět podle ukázek) ladností a jemností nemůže měřit s Jóko Šimada. Možná ale bude tato adaptace zaměřena jinak. Třeba tvrději, drsněji…i když co si vzpomínám, minimálně jedna scéna už tenkrát dosti šokovala!

Nová verze byla vyrobena společností FX Productions, producentem je Hiroyuki Sanada, který zároveň hraje Toranagu aspirujícího na postavení Šóguna.

Video ukázku můžete zhlédnout zde (externí odkaz, nové okno).

 

Číst 322 krát Naposledy změněno úterý, 27 únor 2024 08:08

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.