sobota 27 duben 2024
Text Size

Čtyřdveřová chladnička Hisense RQ760N4IFE nabídne spoustu prostoru i obrazovku

Na ní prý například můžete sledovat streamované pořady, poslouží i jako prostor pro vzkazy, vystavení fotek nebo pro výstup ze stránek o počasí. Foto: Hisense

AKTUALIZACE, 19. 1. 2024 (komentář autora): mám tady zprávu z Hisense a zároveň (za mě) smutný příběh. Úhlopříčka displeje LCD je 21 cm, operační systém pohánějící chladničku je Android. A právě to, je smutný příběh. Hisense má skvělý systém Vidaa (čtěte „vida“) a ten – bohužel nepoužilo.

Tohle je na vyhození dotčených pracovníků!

 

Hisense RQ760N4IFE (79.990 Kč) z černého kartáčovaného nerezu má rozměry 914 x 1.785 x 725 mm (švh), hmotnost 131 kg a celkový objem 577 l (345 l + 232 l). Je zcela beznámrazová, má jeden kompresor a tři chladicí okruhy. K dispozici je i tzv. konvertibilní prostor o velikosti 94 l, který jde měnit podle potřeby. Nastavit tak můžete teplotu od +5 °C do -20 °C, zvládne tedy i mrazit. Zabudována je rozměrná LCD obrazovka (úhlopříčka nezjištěna) a Wi-Fi i když její třídu a frekvenci se zatím nepodařilo zjistit.

Chladnička je čtyřdvéřová, dvířka jsou v porovnání s běžnou 60cm chladničkou užší a za těmi horními (chladicí prostor) jsou police přes celou šířku spotřebiče. Kromě nich jsou tu i dvě velké zásuvky na ovoce či zeleninu s regulací vlhkosti a mezi nimi zásuvka na drobné balené potraviny. A také celá řada držáků, extra hluboká police ve dvířkách, kam se má vejít i džbánek nebo dvě řady lahví za sebou. Nechybí osvětlení LED, které je v chladicím prostoru v horní části a průběžný svislý pásek na boku.

Ve spodní části sice najdete mrazničku, ale celá pravá dolní část rovněž představuje výše zmiňovanou multifunkční (konvertibilní) zónu, takže si můžete vybrat, jestli zde budete chladit nápoje, nebo sem – na vychladnutí – uložíte čerstvé maso, apod. Můžete si tu ale také nastavit „úspornější“ teplotu a uložit si třeba zbylé jídlo z víkendu, které zkonzumujete během týdne, dvou a tudíž je zbytečné ho hluboce mrazit. K hospodárnému využití přispívá i pokovená zadní stěna chladničky, díky níž se rychleji obnovuje původní teplota typicky po otevření dvířek. A je tu také antibakteriální těsnění snižující, podle výrobce, ulpívání a šíření bakterií a plísní o až 99,99 %.

Díky připojení na vodovod můžete kdykoli využít dávkovače čerstvé vody, ledu (až 4,5 kg kostek den) či ledové tříště.

Chladničku pohání invertorový kompresor, hlučnost je 39 dB a během 24 hodin zvládne zmrazit až 9 kg potravin. V případě výpadku elektrické energie má uvnitř teplota zůstat nezměněna 10 hodin.

Hisense RQ760N4IFE patří do energetické třídy E (roční spotřeba 351 kWh) a lze ji ovládat nejen přímo, ale i na dálku přes mobil či tablet.

 

Číst 270 krát Naposledy změněno pátek, 19 leden 2024 02:11

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.