sobota 27 duben 2024
Text Size

Bose Ultra Open Earbuds: naprosto JINÁ sluchátka i pro celodenní poslech

UVNITŘ – KRAŤOUNKÁ ZKUŠENOST: Malá sluchátka nezakrývající uši a zvukovod (zůstává zcela průchozí) se zavěsí na malou vnější část ušního boltce, kterou na Wikipedii (nové okno) vidíte pod názvem Helix, druhá se zaklesne za část vnitřní, což zase ukazuje úvodní snímek. Sluchátka tak představují zcela jiné řešení než ta standardní a také jiné než sluchátka na lícní kost (viz odkaz níže).

První kusy novinky (8.990 Kč) mají už být k dostání ve specializovaných českých obchodech. Jejich hlavní výhodou má být i to, že když skutečně hrají, posluchač má úplně odkrytý zvukovod, takže můžete slyšet okolí a přitom ho puštěnou hudbou nijak neruší. Sluchátka jsou rovněž nesmírně lehká (2x 6 g), takže je téměř necítíte, a výrobce ještě dodává, cituji… „Jsou pohodlná i pro ty, komu jsou špunty nepříjemné…“

K TÉMATU:

Ultra Open Earbuds nabízejí sluchátkový prostorový zvuk Spatial audio (více na odkazu výše), na jedno nabití vydrží až 7,5 hodiny a k dispozici je rovněž obvyklé pouzdro (USB-C) s akumulátorem dávající kapacitu pro celkových 19 hod. Napojení na telefon či jiné zařízení pak zajišťuje Bluetooth 5.3.

Otevřená sluchátka nejen tohoto druhu jsou vhodná pro venkovní sportovní využití, během něhož potřebujete vnímat dění kolem sebe. Využijete je tak při cvičení, běhu, jízdě na kole, atd.

Poznámka autora: sluchátka jsem měl možnost si velmi krátce poslechnout a dojem byl vynikající! A vynikající byla i slyšitelnost okolí, naopak okolí prakticky neslyšelo mě, a to i při nastavení maximální hlasitosti. Zdůrazňuji, že sluchátka nenabízejí aktivní potlačení ruchů okolí! Zde by to bylo navíc kontraproduktivní.

Číst 235 krát Naposledy změněno neděle, 18 únor 2024 19:41

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.