sobota 27 duben 2024
Text Size

Kamera Logitech MX Brio a MX Brio 705: skleněný objektiv, rozlišení 4K, senzor Sony Starvis

Webové kamery určené pro náročné uživatele klidně i ve firmách patří do dnes už proslulé řady MX (Master Series) v níž jsme viděli i klávesnice a zejména myši. Foto: Logitech

Řada MX Brio (od 5.799 Kč) má být dosud nejvyspělejší webovou kamerou Logitechu a výrobce klade důraz i na materiálovou udržitelnost. Papírové obaly pocházejí z kontrolovaných zdrojů, plastové díly obsahují certifikované recyklované plasty ze staré vyřazené spotřební elektroniky a jejich podíl je hodně vysoký: grafitová verze 82 %, světle šedá 75 %.

K TÉMATU:

Rozlišení kamery je Ultra HD (4K) při 30 sn./s, pokud sáhnete po Full HD (1080p) můžete jít až na 60 sn./s. Objektiv je skleněný, ostření automatické a mikrofon dvojí, směrový s potlačením hluku pozadí a dosahem až 1,2 m.

Mezi funkcemi najdete integrovanou krytku objektivu, režim usnadňující snímání náčrtů a fyzických objektů pouhým nakloněním kamery a k dispozici by také měla být – cituji – „integrovaná clona pro ochranu soukromí“.

U firemní MX Brio 705 můžete využít i automatického rámování. To detekuje mluvčího a zaměřuje se na něj i když se pohybuje.

Za pozornost stojí i odpojitelný kabel USB-C/USB-C a odnímatelný univerzální upevňovací klip, který, podle výrobce, pasuje na notebooky i displeje.

Kamery kompatibilní s ChromeOS, Linuxem, macOS 10.15 či novějším a Windows 10 (minimálně) jdou umístit i na stativ a budou ke koupi u vybraných prodejců v grafitové, případně světle šedé barvě.

 

Číst 242 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.