středa 26 červen 2024
Text Size

Přenosných 6 TB? Jsou tu WD My Passport Ultra, WD Black P10 a SanDisk G-Drive Armor ATD

Společnost Western Digital představila externí 2,5" pevné disky s prý nejvyšší kapacitou na světě. Foto: WD

Nová, rekordní kapacita 6 TB, tedy 6.144 GB, je nyní k dispozici napříč značkami Western Digital a na své si přijdou běžní spotřebitelé, hráči i profesionálové. Disky se prodávají za cenu kolem 5.500 Kč, odolný SanDisk Professional G-Drive Armor ATD (foto v úvodu) přijde na 7.300 Kč.

ČTĚTE TAKÉ:

WD MyPassport 6TB.

Disky používají rozhraní USB-C (USB 3.2 Gen 1, až 5 GB/s) a Thunderbolt 3 a také moderní kovový design zpravidla v několika barvách. Obsah může být chráněn heslem s 256bitovým hardwarovým šifrováním AES.

Zatímco WD Black P10 je určen pro hráče, SanDisk Professional G-Drive Armor ATD je určen pro drsnější venkovní podmínky. Udáváno je krytí IP54 (voda, prach) a také odolnost proti „nárazům a rozdrcení“ (norma neuvedena).

Rozměry jsou 133 x 32 x 89 mm, hmotnost 380 g.

Poznámka autora: napájení neuvedeno ani na oficiálních stránkách produktu, nejspíše jen USB-C/Thunderbolt.

 

Číst 217 krát Naposledy změněno úterý, 21 květen 2024 19:27

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.