neděle 8 září 2024
Text Size

Canon EOS R1 a EOS R5 Mark II: focení a natáčení videí na jiné úrovni

To alespoň oznamuje tisková zpráva společnosti uvádějící další verze profesionálních plnoformátových a bezzrcadlových fotoaparátů vybavených, pro přenos snímků, Wi-Fi 6e. Foto: Canon

EOS R1 je určen pro sportovní a zpravodajskou fotografii, EOS R5 Mark II pro obecné použití. Oba jsou také první, které jsou postaveny na nové platformě s procesorem Digic X využívající technologie hlubokého učení a podporující zpracování velkých objemů dat. Novinkou je i režim „Priorita akce“ (automatická identifikace pohybů hráčů, sledování hlavního objektu) a funkce automatického ostření s ovládáním okem.

ČTĚTE TAKÉ:

Oba modely zvládají záznam videa ve 12bitovém formátu RAW a současný záznam fotek ve vysokém rozlišení a videa ve Full HD při připojení externího záznamového zařízení přes HDMI.

 

EOS R1 (vrstvený snímač BSI, 24,2 MPix, až 40 sn./s, elektronický hledáček bez stmívání, 9,44 mil. bodů, integrovaný vertikální úchop) je momentálně jediným foťákem značky vybaveným tzv. automatickým ostřením křížového typu určeným pro snímky typu focení skrz tenisovou síť. To, podle výrobce, také vyžaduje zcela nové uspořádání snímače typu CMOS. Novinkou je rovněž dvoustupňové tlačítko AF-ON umožňující okamžitou aktivaci dvou programovatelných funkcí.

 

EOS R5 Mark II (vrstvený snímač BSI, 45 MPix, až 30 sn./s, elektronický hledáček bez stmívání, 5,76 mil. bodů, volitelné gripy) přichází s lehkým a kompaktním designem a jasnějším a rozměrnějším hledáčkem s ochranou proti zamlžení. Důraz na tzv. hybridní multimédia, rozlišení až Ultra HD (8K), 60p s využitím celé šířky snímače, 12bitový interní záznam (RAW), video v rozlišení Ultra HD (4K), až 120p. Grip s chladícím ventilátorem, standardní jména souborů, strukturované adresáře. Záznam pro virtuální realitu má vylepšenou navigaci v náhledu i přehrávání. Výkonnější baterie LP-E6P, tělo z hořčíkové slitiny. Rozměry (švh) 139 x 101 x 94 mm, hmotnost (pouze tělo s akumulátorem) 750 g.

 

Číst 277 krát Naposledy změněno sobota, 20 červenec 2024 12:21

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.