pátek 26 duben 2024
Text Size

Samsung Z: chytrý telefon bez Androidu a Windows Phone

Chytrý mobil s operačním systémem Tizen je tady. Firma ho včera představila na konferenci San Francisku a charakterizuje ho tenké hranaté tělo a dvě barvy – černá a zlatá. AKTUALIZOVÁNO  

Foto: Samsung

AKTUALIZOVÁNO, 20. 8. 2014: podle zprávy na serveru Daily Tech (externí odkaz, nové okno, angličtina) bylo uvedení zrušeno s tím, že Samsung chce "rozšířit eko systém Tizenu", jinými slovy počkat, dokud nebude více aplikací.

 

Operační systém Tizen je postaven na Linuxu a chlubí se především svou univerzálností (automobily, hodinky, mobily, notebooky, televizory, atd.). Má mít rovněž vysoký výkon, vylepšenou správu paměti, rychlejší spouštění a mj. i podporu 2D a 3D zobrazení, což má vést například k plynulejšímu rolování a lepšímu vykreslení webových stránek. 

 

Parametry Samsung Z (SM-Z910F) najdete v tabulce níže, telefon bude ke koupi ve třetím čtvrtletí roku a zpočátku pouze v Rusku. 

 

Více informací o operačním systému Tizen najdete zde (angličtina, externí odkaz se otevírá do nového okna). 

 

 

 

 

 

 

Číst 8286 krát Naposledy změněno středa, 07 leden 2015 07:30

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.