čtvrtek 18 duben 2024
Text Size

Hutermann: Pro pejsky i pro kočičky, nebo třeba pro pumu…

Společnost Hutermann uvedla několik zajímavých výrobků pro vaše domácí mazlíčky. Díky nim je nejen lépe najdete, ale užijete si i nějakou tu zábavu.  AKTUALIZOVÁNO    

Foto: Hutermann

 AKTUALIZOVÁNO, 13.6, 9:30: kamera PetCam podle testů společnosti Hutermann nahrává asi 2,5 hodiny, baterie ve svítícím obojku vydrží – podle výrobce – 60-80 hodin.

 

Zajímavou vychytávkou, kterou vidíte na fotografii nahoře, je kamera pro psa a další domácí mazlíčky. PetCam (1.049 Kč, foto výše) umístíte na obojek a zapnete. Pak můžete začít nahrávat na připojenou paměťovou kartu microSD s kapacitou až 16 GB, a to včetně zvuku a časového razítka. 

 

 

Kamera pracující s rozlišením 640 x 480 bodů a 30 snímky za sekundu, se dobíjí přes USB a lze do ní zadat i vaše telefonní číslo, které se následně zobrazí na displeji. 

Napájení obstarává akumulátor s kapacitou 230 mAh a výrobce udává dobu provozu (nahrávání) na až 1,5 hodiny. 

Rozměry kamery jsou 57 x 53 x 33 mm, hmotnost 35 gramů. 

 

 

 

Ve žluté, zelené, červené či modré si můžete pořídit tkaný svítící pásek s LED diodami (139 Kč), který využijete jako obojek pro psa, nebo ho můžete umístit na ruku či nohu pro například bezpečnější chůzi po silnici. 

Napájení obstarávají dvě knoflíkové baterie a pásek je ke koupi ve dvou délkách: 20-40 cm a 30-50cm. Vždy jde ale o voděodolné provedení, takže se nemusíte bát, že pokud vám pes skočí například do rybníka, bude na vyhození. Jak dlouho baterie vydrží, výrobce neudává.

 

 

 

Poslední zajímavostí je „neviditelný plot“ pro psy. Ten představuje elektronický ohradník s upravitelnými parametry určený k tomu, aby pes nechodil na místa na která nechcete, typicky na pískoviště, záhonky či třeba k bazénu. 

Podél hranice povolené oblasti se umístí kabel představující anténu a stačí ho jen položit do trávy nebo zakopnout těsně pod povrch, např. pod mulčovací kůru či kačírek. 

Psovi pak na krk umístíte obojek (přijímač – viz foto níže) s nastavitelnou délkou 30-70 cm, který pracuje ve dvou režimech na frekvenci  433,825 MHz. Při přiblížení k ohradníku (kabelu) je nejprve pes upozorněn zvukovým signálem, pokud se dále přibližuje, je upozorněn důrazněji, tj. elektrickým impulsem. A protože se zároveň detekuje rychlost přibližování, může růst i intenzita impulsu. 

V ceně 1.886 Kč dostanete elektrody pro elektrický impuls (dvě délky, podle srsti psa), 20 ks vlaječek pro viditelnější vymezení prostoru a 200 m kabelu (ohradníku), přičemž maximální délka může být až kilometr. 

Obojek je napájen lithium polymerovým akumulátorem s kapacitou 230 mAh, kabel pak 230, resp. 12 volty. Vzdálenost ve kterých se jednotlivá upozornění aktivují, je nastavitelná. 

 

 

Číst 5110 krát Naposledy změněno pátek, 13 červen 2014 09:29

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.