čtvrtek 25 duben 2024
Text Size

Chronos Powerbank: „Stohovatelná“ energie nejen na cesty

Kapesní zásobárna energie, tzv. powerbanka, je určena pro všechna zařízení napájená přes konektor Micro USB. Tedy pro mobily, tablety a pokud existuje třeba i nějaký fotoaparát napájený takto, tak i pro něj.  

Foto: Kobe

 

Za 956 Kč dostanete (u Kobe) kapacitu 3 000 mAh, což odpovídá solidnímu akumulátoru v mobilu a dovozce udává, že ho s ním ze zcela vybitého stavu plně dobijete. 

Vestavěn je akumulátor typu Li-po (lithium polymer) zcela bez paměťového efektu a jeho aktuální kapacitu snadno odhadnete podle čtyř signalizačních LED diod. Jak vidíte ze snímku, zabudován je konektor dobíjecí, což je Micro USB (dobíjecí pro samotnou „powerbanku“) i napájecí, což je běžné USB. Dodávaný kabel Micro USB-USB tak stačí podle potřeby jen otočit.

„Powerbanka Chronos“ s rozměry 75 x13 x 75 mm nabízí rovněž „stohovatelnost“, tedy možnost propojit více akumulátorových částí do jednoho celku. Vše zajišťují konektory na snímku níže, které mají magnetickou aretaci. Následně můžete propojenou zásobárnu energie využít buď společně (v případě dvou prý opravdu dvojnásobná kapacita), nebo každou zvlášť. Při zapojení dvou, či tří modulů do jednoho bloku se celek – podle dovozce – chová jako jediný zdroj energie. 

 

 

 

Číst 3908 krát Naposledy změněno neděle, 31 srpen 2014 12:19

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.